‘Tadej Pogacar denkt aan deelname Giro d’Italia’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 december 2019 om 10:41

‘Tadej Pogacar denkt aan deelname Giro d’Italia’

Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, dan zal Tadej Pogačar komend seizoen weleens zijn debuut kunnen maken in de Giro d’Italia. Het Sloveense wonderkind zal zich volgens de Italiaanse sportkrant waarschijnlijk richten op de eerste grote ronde van het seizoen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een maand geleden liet ex-renner Mauro Gianetti – teammanager van UAE Emiratesweten dat er nog geen beslissing is genomen tussen de Giro, Tour de France en Vuelta a España. “We hebben nog niets beslist over volgend seizoen, maar de route van de Tour bevalt hem zeker en we zien hem wellicht aan de start van de Vuelta a España.”

Maar nu lijkt de 21-jarige Pogačar te kiezen voor de Ronde van Italië. Mocht de Sloveense klimmer inderdaad starten in de Italiaanse ronde, dan zal hij het moeten opnemen tegen onder meer tweevoudig winnaar Vincenzo Nibali, Romain Bardet, Jakob Fuglsang en Wilco Kelderman. Pogačar en UAE Emirates zullen binnenkort de knoop doorhakken.

De nog altijd piepjonge Pogačar maakte dit jaar indruk als neoprof door de Volta ao Algarve, de Tour of California én drie etappes in de Ronde van Spanje te winnen. Hij eindigde bovendien als derde in de laatste grote ronde van 2019, achter eindwinnaar en landgenoot Primož Roglič en toenmalig wereldkampioen Alejandro Valverde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.