Tadej Pogacar: “Dit was een goede warming-up voor morgen”
foto: Cor Vos
dinsdag 15 september 2020 om 19:12

Tadej Pogacar: “Dit was een goede warming-up voor morgen”

Tadej Pogačar probeerde in de finale nog enkele seconden te pakken op zijn landgenoot en geletruidrager Primož Roglič, maar beschikte wellicht niet over zijn allerbeste benen. “Ik had vandaag niet heel veel explosiviteit in mijn benen, maar dit is hoe dan ook een goede warming-up voor morgen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van UAE Emirates kwam uiteindelijk als tweede klassementsrenner over de streep in Villard-de-Lans, achter Miguel Ángel López en voor Roglič. In het klassement blijft het verschil tussen de Sloveense kemphanen veertig seconden. Pogačar was na de finish al bezig met de etappe van morgen.

De renners krijgen woensdag met de Col de la Madeleine en de slotklim naar de Col de la Loze twee heuse Alpenreuzen voorgeschoteld. Pogačar over de misschien wel allesbeslissende etappe in deze Tour: “Er zullen morgen ongetwijfeld verschillen ontstaan. Het klassement gaat op de schop, daar ben ik zeker van.”

Over Col de la Loze: “Een van de zwaarste beklimmingen”
“De Col de la Loze is een van de zwaarste beklimmingen die ik ooit heb gedaan. Als je te vroeg gaat, is de kans groot dat je jezelf volledig opblaast. Het is afwachten hoe de andere renners zich voelen op de Col de la Loze. In de slotkilometers gaan we zien wie de benen heeft. De renners zijn nu al uitgeput, maar ik hoop nog iets in de tank te hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.