Tadej Pogacar: “Het is mooi dat we Remco Evenepoel eindelijk in de Tour zullen zien”
dinsdag 4 juni 2024 om 09:14

Tadej Pogacar: “Het is mooi dat we Remco Evenepoel eindelijk in de Tour zullen zien”

Ter voorbereiding op de Tour de France zit Giro-winnaar Tadej Pogacar sinds vandaag in Isola 2000 voor een hoogtestage. Voordat hij afreisde naar het skigebied in de Franse Alpen, was hij nog te gast bij de Geraint Thomas Cycling Club-podcast van Geraint Thomas en Luke Rowe. De Sloveen vertelde daar onder meer over de Tourploeg van UAE Emirates en besprak zijn concurrenten voor La Grande Boucle.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De selectie van UAE Emirates voor de Tour de France is al een tijdlang bekend. Pogacar zal deze zomer hulp krijgen van Adam Yates, Juan Ayuso, Joao Almeida, Marc Soler, Pavel Sivakov, Tim Wellens en Nils Politt. “Yates is mijn rechterhand, Ayuso en Almeida zullen een soort superknechten in de bergen zijn”, aldus Pogacar. “Soler en Sivakov zijn de grote mannen voor de bergen, die ook nog wat op het vlakke kunnen doen. En dan heb je nog Wellens en Politt. Het maakt mij ook een beetje bang!”, klinkt het lachend.

Vingegaard
Zowel in 2022 als 2023 moest Pogacar het onderspit delven tegen Jonas Vingegaard. De Deen is nog een twijfelgeval voor de Ronde van Frankrijk na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland, maar bereidt zich momenteel wel voor op de Tour. Zal hij op tijd klaar zijn? “Ik denk het wel”, aldus Pogacar. “Hij kon vrij snel weer fietsen nadat hij het ziekenhuis verliet. Als hij alweer comfortabel op de fiets zit, dan denk ik dat hij in goede vorm aan de start kan verschijnen. Hij moet zijn koersgewicht halen, maar ik denk niet dat dat een probleem is.”

Pogacar moet het ditmaal niet alleen tegen Vingegaard, maar ook tegen onder meer Remco Evenepoel en Primoz Roglic opnemen. “Evenepoel zal vliegen. Hij zal ook zeer gemotiveerd zijn, net als Roglic. Het lijkt erop dat zij meer dan honderd procent klaar zullen zijn voor de start van de Tour dit jaar.”

“Roglic zal zich richten op de laatste dagen”
Over dat begin gesproken: de Tour start dit jaar in Italië, met een lastige openingsrit naar Rimini. Vliegt Pogacar er meteen in? “Het is een zwaar begin, maar ik heb er nog niet goed over nagedacht. In Bilbao waren we vorig jaar heel agressief, maar dat kregen we misschien een beetje al een boemerang terug. De vorm was toen ook niet geweldig. We moeten er nog eens over nadenken wat we gaan doen.”

“De eerste dag is direct 210 kilometer met vier opeenvolgende beklimmingen, en op dag twee hebben we San Luca uit de Giro dell’Emilia. Daarna zit in rit vier al de Galibier. Dat is een mooie rit. Of ik daar revanche wil nemen voor de Tour van 2022 (toen Jumbo-Visma Pogacar kraakte in de rit over de Galibier, red.)? Dat zou mooi zijn, maar de finish ligt beneden. Het slot van de Tour is trouwens ook erg zwaar. Het is brutal.”

Evenepoel zal vooral zijn slag moeten slaan in het begin”, denkt Pogacar. “Maar Roglic zal het eerst vooral aankijken en dan de laatste dagen vliegen. Het is mooi om Remco eindelijk in de Tour te zien. Toen hij wereldkampioen werd, dacht ik: fuck, je moet de Tour doen. Maar hij deed het niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.