Tadej Pogacar houdt het bij een veldrit deze winter
foto: Cor Vos
woensdag 29 december 2021 om 16:24

Tadej Pogacar houdt het bij een veldrit deze winter

Tadej Pogačar won afgelopen zondag een nationale veldrit in Slovenië, maar daar blijft het voor het Tourwinnaar ook bij wat betreft het veldrijden deze winter. Zijn ploeg UAE Emirates laat weten dat het een eenmalig optreden van Pogačar was in de modder.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Tadej stond zondag aan de start van de veldrit in Ljubljana omdat die plaatsvond in de buurt van zijn huis. Bovendien werd de veldrit georganiseerd door ‘Pogi Team’, zijn jeugdploeg. Hij deed dus mee om zijn jeugdteam te steunen”, laat UAE Emirates weten aan Sporza. “Het was voor Pogačar de eerste en laatste veldrit van het seizoen. Volgende week vertrekt hij op stage naar Spanje.”

Zijn overwinning in Ljubljana, waarin hij ondanks een valpartij landgenoot Luka Mezgec versloeg, heeft Pogačar dus niet van gedachten kunnen veranderen. Zijn eerste doel in 2022 is de UAE Tour (20-26 februari), waar de 23-jarige alleskunner zijn eindzege van afgelopen seizoen verdedigt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.