Tadej Pogacar: “Ik voelde me geweldig”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 19:59

Tadej Pogacar: “Ik voelde me geweldig”

Tadej Pogačar staat na anderhalve week Vuelta a España op de vijfde plaats in het klassement, maar de jonge Sloveen wist tijd te pakken in de individuele tijdrit naar Pau. “Het was echt een zware tijdrit, maar ik voelde me geweldig”, zo reageert de 20-jarige Pogačar in een perscommuniqué.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van UAE Emirates – zondag nog winnaar van een veelbesproken bergetappe naar Cortals d’Encamp – leek na het eerste tussenpunt op weg naar een knaltijd, maar de klimmer moest in het tweede gedeelte gas terugnemen. “Het was gewoon volle bak vanaf de start”, zo kijkt Pogačar terug op zijn tijdrit.

“Het is een droom om in een grote ronde de Sloveense kampioenstrui te dragen. De tactiek was om wat uit te rusten in de afdalingen, maar ik zag af op het tweede klimmetje. Ik moest dan ook was gas terugnemen en tempo rijden”, aldus Pogačar, die zijn landgenoot Primož Roglič naar de zege en de rode leiderstrui zag snellen.

“Het is geen verrassing dat hij won, aangezien het een ideale tijdrit was voor Roglič.” Morgen koersen Pogačar en zijn collega’s naar Urdax. Vrijdag staat er weer een aankomst bergop op het programma naar Los Machucos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.