Tadej Pogacar: “Ik wil vandaag alleen maar de leiderstrui behouden”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 maart 2021 om 08:51

Tadej Pogacar: “Ik wil vandaag alleen maar de leiderstrui behouden”

Zonder ongelukken pakt Tadej Pogačar vandaag de eindzege in Tirreno-Adriatico. De Sloveen verdedigt een voorsprong van 1.15 minuut op Wout van Aert in de afsluitende tijdrit van 10,1 kilometer in San Benedetto del Tronto.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van UAE Emirates keek gisteren, na afloop van de voorlaatste etappe, al even vooruit naar de beproeving tegen de klok. “Ik hoop een goede tijdrit te rijden. Dit jaar krijgen we in bijna elke rittenkoers een tijdrit voorgeschoteld en dus is het een goede test richting de komende wedstrijden”, aldus Pogačar.

Dat de nog altijd maar 22-jarige ronderenner een goede tijdrit kan afwerken, hebben we onlangs nog gezien in de UAE Tour. Pogačar wist na een biljartvlakke tijdrit van dertien kilometer de vierde tijd te klokken, op slechts 24 seconden van wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna. Pogačar: “Het is ook dinsdag weer vlak, maar het is toch een andere tijdrit.”

“Er staan ontzettend veel tijdritspecialisten aan de start en er liggen wat verkeersdrempels op het parcours. Het is zaak om de focus vast te houden. Ik wil alleen maar de leiderstrui behouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.