Tadej Pogacar jongste winnaar rittenkoers sinds 2005
foto: Cor Vos
dinsdag 26 februari 2019 om 09:38

Tadej Pogacar jongste winnaar rittenkoers sinds 2005

Met zijn twintig jaar en vijf maanden is Tadej Pogačar de jongste winnaar van een rittenkoers op WorldTour of .HC-niveau. De Sloveen won afgelopen zondag het eindklassement van de Volta ao Algarve.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Sinds de UCI de wielerkalender in 2005 hervormde, was er nooit meer een renner die zo jong al het eindklassement van een rittenkoers op zijn naam bracht. Het twitteraccount ammattipyöräily rekende uit in welk illuster rijtje de renner van UAE Emirates komt te staan.

Pogačar kon de gebeurtenissen in Portugal zelf moeilijk bevatten. “Een droom is uitgekomen. Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, vertelde de eindwinnaar na afloop.

Het seizoen van Pogačar kent een vervolg in de Strade Bianche, meldt Het Nieuwsblad. Hierna trekt hij naar België. Net als het andere talent Remco Evenepoel, staat de Sloveen aan de start van Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. De winnaar van de Tour de l’Avenir 2018 heeft ook de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers op zijn wedstrijdprogramma staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.