Tadej Pogacar jongste winnaar rittenkoers sinds 2005

dinsdag 26 februari 2019 om 09:38
Tadej Pogacar jongste winnaar rittenkoers sinds 2005

foto: Cor Vos

Met zijn twintig jaar en vijf maanden is Tadej Pogačar de jongste winnaar van een rittenkoers op WorldTour of .HC-niveau. De Sloveen won afgelopen zondag het eindklassement van de Volta ao Algarve.

Sinds de UCI de wielerkalender in 2005 hervormde, was er nooit meer een renner die zo jong al het eindklassement van een rittenkoers op zijn naam bracht. Het twitteraccount ammattipyöräily rekende uit in welk illuster rijtje de renner van UAE Emirates komt te staan.

Pogačar kon de gebeurtenissen in Portugal zelf moeilijk bevatten. “Een droom is uitgekomen. Zo vroeg in mijn carrière al een rittenkoers winnen, is moeilijk te geloven”, vertelde de eindwinnaar na afloop.

Het seizoen van Pogačar kent een vervolg in de Strade Bianche, meldt Het Nieuwsblad. Hierna trekt hij naar België. Net als het andere talent Remco Evenepoel, staat de Sloveen aan de start van Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. De winnaar van de Tour de l’Avenir 2018 heeft ook de Ronde van het Baskenland en de Waalse klassiekers op zijn wedstrijdprogramma staan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.