Tadej Pogacar kijkt uit naar pittige duels met Remco Evenepoel

Tadej Pogacar kijkt uit naar pittige duels met Remco Evenepoel

foto: Raymond Kerckhoffs

zondag 11 september 2022 om 11:30
Interview

Zijn focus ligt nu bij de Canadese WorldTour-wedstrijden in Quebec en Montréal, maar met een schuin oog volgt Tadej Pogacar ook de Vuelta a España op de voet. Vraag hem naar de strijd op de Spaanse wegen en zijn ogen beginnen te glinsteren. De wielerliefhebber in hem staat weer op. “Remco Evenepoel heeft zeker voor entertainment gezorgd”, benadrukt Pogacar.

Eigenlijk heeft de tweevoudig Tour de France-winnaar weinig gemist van deze Vuelta a España. Hij plande zijn trainingen in de ochtenduren en vroege middag om bij thuiskomst meteen achter de televisie te kruipen. “Iedere dag gebeurde er wel iets, waardoor het al bijna drie weken lang een spannende strijd is.”

Voor Pogacar is Evenepoel de verdiende winnaar. De renner van Quick-Step-Alpha Vinyl hoeft vandaag alleen nog maar te finishen in Madrid en dan zal hij worden gekroond tot eindwinnaar. “Remco maakt de hele Vuelta een sterke indruk en het ziet er naar uit dat hij de terechte winnaar wordt. Hij blijft als leider heel kalm en rijdt zeker overtuigd.”

Verrast over het optreden van Evenepoel is Pogacar niet. “Iedereen wist dat Remco een bijzonder sterke renner is die eigenlijk alles kan. Of het nu tijdritten zijn of bergetappes, hij kan op alle terreinen winnen. Voor deze Vuelta heeft hij zich goed voorbereid. Hij heeft hier maanden naar toegeleefd. Hij maakt alle verwachtingen waar.”

Ziet Pogacar de jonge Belg dan ook als een gevaarlijke rivaal voor de komende jaren in de Tour de France? “Ja, absoluut. Hij zal zeker een van mijn belangrijkste tegenstanders in de Tour worden. Het gaat sowieso een interessant jaar worden, waarbij het aantal renners dat voor de eindzege in de Tour gaat strijden zal toenemen. Hoe sterk gaat Jonas Vingegaard het komend jaar zijn? Hopelijk komt Egan Bernal weer terug aan de top na zijn ongeluk van afgelopen jaar. En ja, met Remco erbij hebben we een aantal jonge renners waar we de komende jaren fantastische duels mee kunnen uitvechten.”

Favorieten voor GPC Quebec en Montreal met Tadej Pogacar, Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Peter Sagan, Wout Van Aert en Geraint Thomas. Foto: Raymond Kerckhoffs

Pogacar is nu voor het eerst in zijn leven in Canada. De twee WorldTour-wedstrijden in Quebec en Montréal moeten hem goed liggen. “Het bevalt me hier goed. Ik had al veel enthousiaste verhalen gehoord over de wedstrijden, de mooie steden en de goede organisatie. Ik denk dat ik in beide eendagskoersen goed uit de voeten kan. In mijn ploeg zijn ze overtuigd dat ik hier zeker kansen heb. Verder is dit een goede voorbereiding op het WK in Australië.”

Vooral de wedstrijd van zondag in Montréal heeft Pogacar rood omcirkeld. “Het zijn beide circuitwedstrijden. Daar hou ik normaal wel van. De koers in Quebec (Pogacar kwam als 24ste over de streep, red.) is iets technischer en zal wat moeilijker voor mij zijn. Ik zie inderdaad vooral kansen in Montréal, omdat daar meer hoogtemeters zijn en de klimmen wat langer.”

Hoewel we Pogacar in zijn eerste twee wedstrijden na de Tour de France, Clasica San Sebastian en de Bretagne Classic – Ouest France, nog niet van voren zagen, is hij tevreden over zijn vorm. ‘Na de Tour heb ik even een rustperiode ingelast om daarna weer de trainingen op te pakken. Ik ben zeker gemotiveerd voor het laatste deel van het seizoen. Het WK is mijn grote doel van het najaar, maar ik ga hier in Canada ook zeker met ambities van start.”


Beluister hier de nieuwste WielerFlits Podcast!

Dit artikel delen:

1 Reactie

Pas Quello 9 september 2022 om 12:53

Pogacar is dergelijke commentaren marketingmatig aan de wielerjournaille verschuldigd, maar niemand die gelooft dat hij ook maar één seconde wakker ligt van Evenepoel. Iedereen wist bij aanvang van de Vuelta editie 2022 dat de deelnemerslijst wel zéér dun bevolkt was met grote renners en dat het sowieso een bleke winnaar zou worden. De grootste kandidaat-winnaar was Roglic, een renner die amper 1 maand terug nog met een zware rugblessure uit de Tour moest stappen en dit seizoen duidelijk over zijn hoogtepunt blijkt. De rest waren figuranten. Dan weet je het wel. Jammer dat de Tour steeds nadrukkelijker de enige GR is die er toe doet. Kijk maar naar Hindley in de Giro. Ook die komt, net als Evenepoel, niet eens aan de hielen van Vingegaard, Pogacar of de pre-crash Bernal.
Evenepoel en zijn bejaarde ploegbaas waren al gekend als arrogant en derhalve weinig geliefd. Dat wordt nu alleen maar erger. Hij rijdt bij het team met de bedenkelijkste geschiedenis in het wielerpeloton en dat oogt natuurlijk extra onaantrekkelijk. Gelukkig valt er in Vlaanderen aan de hype te ontsnappen en wel door intensief de chauvinistische lokale wielermedia te mijden. Net als bij de buitenaardse WVA en zijn al even buitenaardse Jumbo-ploeg tijdens de voorbije Tour, wordt ook Evenepoel nu al door de in overdrive gaande Vlaamse wielermedia bestempeld als grote kandidaat voor Tourwinst in 2023. De ontnuchtering zal groot zijn vrees ik… en de Vlaamse wielerpers nog een beetje armer in zijn objectiviteit.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone