Tadej Pogacar kopman UAE Emirates in Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 2 april 2021 om 13:09

Tadej Pogacar kopman UAE Emirates in Ronde van het Baskenland

Tadej Pogačar won dit jaar al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico en hoopt volgende week mee te strijden om de eindoverwinning in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen kan rekenen op een sterke ploeg. Zo staan ook Rafal Majka en Marc Hirschi aan de start van de ronde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voel me behoorlijk goed”, zo begint Pogačar zijn verhaal in aanloop naar de Ronde van het Baskenland. “Ik heb wat rust genomen na Tirreno-Adriatico, om vervolgens enkele testen in de windtunnel te doen. Ook had ik nog wat mediaverplichtingen. Ik kijk uit naar de Ronde van het Baskenland. Ik deed een paar jaar geleden ook al eens mee.”

“De Baskische wielerfans zijn enorm gepassioneerd als het aankomt op wielrennen en ik ben graag in het Baskenland. Het zal ongetwijfeld een enorm zware wedstrijd worden, maar ik hoop mee te doen om de eindzege en wil graag de Txapela (de bekende Baskische wielerhoed die de eindwinnaar in ontvangst mag nemen, red.) winnen.”

De regerende Tourwinnaar kan in de zwaardere etappes rekenen op steun van Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Hirschi, Jan Polanc en Valerio Conti. Ook Diego Ulissi maakt deel uit van de selectie. Voor de Italiaan zijn de GP Miguel Indurain (zaterdag 3 april) en de Ronde van het Baskenland de eerste koersen sinds hij een rustperiode moest inlassen wegens hartproblemen.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor Ronde van het Baskenland (5-10 april) 
flag-it Valerio Conti
flag-ch Marc Hirschi
flag-pl Rafal Majka
flag-us Brandon McNulty
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-it Diego Ulissi

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.