Tadej Pogacar: “Mijn hoofddoel is de Tour de France”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 17 december 2019 om 15:46

Tadej Pogacar: “Mijn hoofddoel is de Tour de France”

Tadej Pogačar zal volgend jaar toch niet aan de start staan van de Giro d’Italia. Het Sloveense toptalent heeft aan SpazioCiclismo laten weten dat hij zich volledig zal richten op de Tour de France. De renner van UAE Emirates mikt na de Ronde van Frankrijk ook op de Olympische Spelen van Tokio.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerder wist La Gazetta dello Sport nog te melden dat Pogačar in 2020 zijn Girodebuut zou maken, maar het zal dus een eerste deelname worden aan de Tour. De nummer drie van de voorbije Ronde van Spanje liet in Calpe – de uitvalsbasis voor het eerste trainingskamp met zijn ploeg – weten dat hij zijn seizoen zal beginnen in de Volta a la Comunitat Valenciana.

Vervolgens rekent UAE Emirates op hem in de UAE Tour. Pogačar, die binnenkort zal verhuizen naar Monaco, hoopt verder op een knalprestatie tijdens de Olympische wegrit van Tokio. De 21-jarige klimmer maakte afgelopen seizoen indruk door als neoprof de Volta ao Algarve en de Tour of California te winnen, gevolgd door een indrukwekkend optreden in de Vuelta.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.