woensdag 20 juli 2022 om 17:12

Tadej Pogacar: “Morgen wordt zwaarder, kan nog steeds de gele trui winnen”

Video Tadej Pogacar heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Sloveen klopte zijn Deense concurrent en geletruidrager Jonas Vingegaard in de sprint bergop. “Ik heb echt alles gegeven, de etappe winnen was het hoogst haalbare.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Deze etappe winnen is echt ongelooflijk. Ik ben er heel blij mee. Zeker als je weet dat we nog maar met vier renners van de ploeg rondrijden”, zei Pogi na afloop in het flashinterview. “Zonder al die knechten, kunnen we niet meer doen dan dit. We kunnen trots zijn.” Dankzij deze etappe heeft de Sloveen drie etappes gewonnen in elke Grote Ronde die hij reed.

“Ik wist dat ik de rit moest winnen vandaag, er was geen andere mogelijkheid deze etappe. Ik heb echt alles gegeven. Speciale vermelding voor Brandon McNulty, hij was écht goed. Maar ook Mikkel Bjerg, die opeens een klimmer was, en Marc Hirschi deden het goed vandaag.”

In het algemeen klassement sluip Pogacar vier seconden dichter bij Vingegaard, zijn achterstand bedraagt nu twee minuten en achttien seconden. “Ik ben nog steeds optimistisch dat ik deze Tour kan winnen. Morgen is een zware dag en we zullen het zeker nog eens proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.