Tadej Pogacar na eerste week al in luxepositie: “Maar ik verwacht nog een zware koers”
foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2024 om 17:16

Tadej Pogacar na eerste week al in luxepositie: “Maar ik verwacht nog een zware koers”

Tadej Pogacar heeft na de eerste week van de Giro d’Italia al een riante voorsprong in het algemeen klassement. De voorlopige nummer twee, Daniel Felipe Martínez, volgt al op bijna drie minuten. Toch is het voor de Sloveen geen reden om te gaan zweven. “Ik verwacht nog aanvallen van mijn concurrenten”, is hij op zijn hoede.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tijdens een online persconferentie, waar WielerFlits bij aanwezig was, nam Pogacar alle tijd om de vragen van journalisten te beantwoorden. De kopman van UAE Emirates keek allereerst terug op de zeer succesvolle openingsweek van de Giro. “Het was een bijzonder mooie eerste week, met mooie maar ook zware etappes. Ik heb ervan genoten. Ik heb al drie ritzeges op zak en daar ben ik natuurlijk zeer blij mee. Ik ben trots op onze manier van koersen.”

Met ‘ons’ doelt Pogacar natuurlijk op zijn ploeggenoten. “Mensen kunnen wel zeggen dat de ploeg niet sterk genoeg is, maar we bewijzen keer op keer het tegendeel. We laten ook in deze Giro zien dat we er klaar voor zijn. We brengen misschien niet de grootste namen aan het vertrek, maar iedereen zet zich voor de volle 100% in. Ik ben heel blij en trots dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg. Er heerst een erg goede sfeer. Het voelt echt als een tweede familie en dat laten we ook zien in de koers.”

Pogacar geniet met volle teugen van zijn allereerste Giro. “Van alle grote rondes die ik tot nu toe heb gereden, haal ik toch wel het meeste plezier uit deze Giro. De organisatie is goed en we hebben dit jaar geluk met het weer. De etappes zijn ook niet al te lang. Het verloopt tot nu toe echt perfect. Er is ook veel minder stress dan in bijvoorbeeld de Tour de France, maar uiteindelijk zijn alle grote rondes zwaar. Het is gewoon pittig om drie weken te koersen.”

Pogacar deelde in de eerste tijdrit een gevoelige tik uit – foto: Cor Vos

“Concurrenten zullen nog aanvallen”
Pogacar begon ruim een week geleden als de grote kanshebber aan de Ronde van Italië en lijkt dus op weg om zijn favorietenrol waar te maken, al rekent de Sloveen zich in deze fase van de Giro zeker nog niet rijk. “Ik denk wel dat we ons mogen opmaken voor met name een zware derde week. Mijn concurrenten zullen nog aanvallen. Zo heeft INEOS Grenadiers twee goede kaarten om mee te spelen, met G (Geraint Thomas, red.) en Thymen Arensman.”

“Ik verwacht nog een zware wedstrijd. Er kan nog van alles gebeuren. Daar moet ik me ook op voorbereiden, zodat ik mezelf tot het uiterste kan pushen”, aldus Pogacar, die tegelijkertijd ook al denkt aan de komende Tour de France. “Dat zit zeker wel ergens in mijn achterhoofd. Daarom ben ik blij met mijn huidige voorsprong. Nu hoef ik niet meer de limieten op te zoeken om tijd te pakken, en kan ik wat defensiever koersen. En vooral rekenen op de sterkte van de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.