Tadej Pogacar over extreem weer in Giro: “Ik ben niet degene om te beslissen”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2024 om 12:05

Tadej Pogacar over extreem weer in Giro: “Ik ben niet degene om te beslissen”

Het extreme weer zorgt voor een chaotische situatie rond de start van de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Wat vindt rozetruidrager Tadej Pogacar van alle ontwikkelingen? “Ik ken de situatie niet helemaal, maar van wat ik kan zie, is het heel slecht weer”, zei hij bij Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vanuit het hotel, op 1900 meter, zag ik al sneeuwvlokken”, vervolgde de Sloveen. “Als je dan nog zeshonderd meter hoger gaat, heb je waarschijnlijk een pak sneeuw. Het is behoorlijk gevaarlijk om dan af te dalen.”

“Ik denk eerlijk gezegd dat de rit beter opgebouwd had kunnen worden zonder zo’n lange afdaling van de Stelvio. Het is niet ideaal om van 2500 meter af te dalen in de sneeuw, waarna je ook nog op hoge snelheid door de vallei moet rijden. Ik denk dat het behoorlijk gevaarlijk is, ook voor de gezondheid. Maar we zullen zien wat ze beslissen, of ze willen dat we koersen. Ik kan ook koersen, als ze dat willen.”

“Laten we hopen dat er geen incidenten en gevaarlijke momenten plaatsvinden. Ik hoop dat het veilig is, voor alle renners. Ik wil dat ze veilig zijn. Voor mij verandert het niet veel. Het is shit om bij nul graden en in de regen te rijden, maar het zou niet de eerste keer zijn. Maar als je zo lange klimmen hebt, dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ben niet degene om te beslissen, maar de meerderheid was het ermee eens om te starten na de Umbrailpas en de rit in te korten, maar de finish wel hetzelfde te houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.