Tadej Pogacar over zijn aanval: “Iedereen zat op de limiet”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 5 september 2020 om 18:25

Tadej Pogacar over zijn aanval: “Iedereen zat op de limiet”

Tadej Pogačar was zaterdag de beste klassementsrenner in de eerste Pyreneeënrit. De Sloveen wist meer dan een halve minuut terug te nemen op de belangrijkste klassementsrenners. “Iedereen zat op de limiet.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was voor de renner van UAE Emirates een perfect moment om aan te vallen. “Want er werd even naar elkaar gekeken”, doet hij zijn verhaal in het flashinterview. “Ik zag toen een kans om aan te vallen en heb in de laatste vijf kilometer naar de top alles gegeven.”

In de afdaling kon Pogačar zijn voorsprong behouden. “Dieper dan dit kon ik niet gaan, maar gelukkig had ik aan de finish nog steeds veertig seconden voorsprong. Het was een goede dag voor me.”

Morgen mag het talent, dat nu negende in het algemeen klassement staat, opnieuw aan de bak. “Dan wordt het weer zwaar”, eindigt hij. “Maar we gaan het dag voor dag bekijken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.