Tadej Pogacar pakt KOM op Côte de la Redoute af van jonge Belg, Remco Evenepoel nu derde
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2024 om 09:46

Tadej Pogacar pakt KOM op Côte de la Redoute af van jonge Belg, Remco Evenepoel nu derde

Het ging ontzettend hard, toen Tadej Pogačar afgelopen zondag versnelde op de Côte de la Redoute. Dat was op televisie al goed te zien, maar de klimtijden bevestigen de beelden. Pogačar veroverde namelijk de Strava-KOM op de iconische beklimming.

Pogačar deed vier minuten en drie seconden over de Côte de la Redoute (1,54 km aan 9,9%). Goed voor een gemiddelde snelheid van 22,9 kilometer per uur. De Sloveen was daarmee net één seconde rapper dan Jarno Widar, die op 1 oktober 2023 ook omhoog gevlogen moet zijn. De jonge Belg – toen nog junior, maar tegenwoordig belofte bij de opleidingsploeg van Lotto Dstny  – deed dat tijdens een training.

Het lichtgewicht Widar – 52 kilo zwaar, 1.66 meter lang – stootte destijds niemand minder dan Remco Evenepoel van de troon. In Luik-Bastenaken-Luik 2023 had Evenepoel op de Redoute eveneens een flinke bom gegooid. De toenmalige wereldkampioen kwam destijds boven na vier minuten en dertien seconden. Tien seconden langzamer dan Pogačar, dus. Al moet hier wel opgemerkt worden dat Pogačar al vroeg op de beklimming ten strijde trok, terwijl Evenepoel wachtte tot het laatste, steile stuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.