Tadej Pogacar rijdt in 2022 de Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
woensdag 15 december 2021 om 11:13

Tadej Pogacar rijdt in 2022 de Ronde van Vlaanderen

Tadej Pogačar zal komend seizoen aan bijna alle monumenten deelnemen: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije staan op zijn programma. Dat vertelt hij aan de Sloveense nationale televisie-zender. Van deze vier klassiekers heeft hij de Ronde van Vlaanderen nog nooit gereden bij de profs. Bij de beloften deed hij dat wel; hij werd in 2018 vijftiende.

Pogačar, die afgelopen maandag werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar van Slovenië, doet zijn voorlopige programma voor 2022 uit de doeken tijdens een teamtrainingskamp in het Italiaanse Madonna di Campiglio. Daarop staan, naast de genoemde monumenten, onder andere de voor zijn ploeg uiteraard belangrijke UAE Tour, de Ronde van Spanje en zijn eigen thuiswedstrijd, de Ronde van Slovenië. Laatstgenoemde koers zal als laatste voorbereiding dienen voor de Tour de France. Waarschijnlijk rijdt de tweevoudig Tourwinnaar eind september ook nog het wereldkampioenschap op de weg in het Australische Wollongong.

Voordat Pogačar aan zijn seizoen begint, in de UAE Tour dus, gaat de Sloveense coureur in januari eerst nog op trainingskamp in Spanje. Vervolgens volgt een hoogtestage. Zodoende hoopt hij zich klaar te stomen voor net zo’n succesvol seizoen als vorig jaar. “Ik wil dezelfde resultaten neerzetten als het afgelopen seizoen of beter, maar ik verwacht het niet. Bovendien kan een val een langere afwezigheid veroorzaken”, houdt hij een slag om de arm. “Het wordt hoe dan ook een slopend seizoen.”

Voorlopig programma flag-si Tadej Pogačar
flag-ae UAE Tour
flag-it Milaan-San Remo
flag-be Ronde van Vlaanderen
flag-be Luik-Bastenaken-Luik
flag-si Ronde van Slovenië
flag-fr Tour de France
flag-es Vuelta a España
flag-wc WK op de weg flag-au Wollongong

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.