Tadej Pogacar slaat slag op de kasseien: “Dankzij Stuyven tijd gewonnen”
foto: Cor Vos
woensdag 6 juli 2022 om 18:34

Tadej Pogacar slaat slag op de kasseien: “Dankzij Stuyven tijd gewonnen”

Tadej Pogačar vermaakte zich prima op de kasseien van Noord-Frankrijk en wist in de vijfde etappe 13 seconden te winnen op de meeste concurrenten. Op zijn landgenoot Primož Roglič pakte hij zelfs 2.08 minuut. “Het was een goede dag voor mij”, aldus Pogačar na het ophalen van zijn witte trui.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit was genoeg. Het was geen Parijs-Roubaix, want dat nog wel iets anders”, is de Sloveense kopman van UAE Emirates van mening. Hij bleef, in tegenstelling tot Jumbo-Visma, buiten de problemen. “Ik startte alle sectoren in goede positie.”

En dat zonder hulp van zijn ploeggenoten van UAE Emirates. Als klap op de vuurpijl plaatste hij op de 4-sterrenstrook naar Sars-et-Rosières een aanval. “Ik heb Jasper Stuyven gevolgd. Die loste mij bijna een paar keer, maar ik kon nog aanklampen. Ik moet hem maar een biertje aanbieden, denk ik. Dankzij hem heb ik wat tijd gewonnen.”

In het algemeen klassement staat Pogačar nu vierde op 19 seconden van gele trui Wout van Aert. Zijn voorsprong op Jonas Vingegaard is 21 seconden. Roglič volgt op 2.17 minuut van de winnaar van de laatste twee Tour de Frances.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.