Tadej Pogačar verbindt toekomst aan UAE Emirates
foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018
dinsdag 31 juli 2018 om 09:18

Tadej Pogačar verbindt toekomst aan UAE Emirates

UAE Emirates is erin geslaagd om toptalent Tadej Pogačar vast te leggen voor 2019, weet WielerFlits. De Sloveen viert op 21 september pas zijn twintigste verjaardag, maar de jongeling bulkt van het talent. Samen met Robert Stannard en Jasper Philipsen, hoort de renner van Ljubljana-Gusto-Xaurum op dit moment bij de grootste drie beloftenrenners ter wereld.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar komt vooral goed tot zijn recht in zware eendagswedstrijden en de zwaardere rittenkoersen. Zo werd de Sloveen vorig jaar zevende in de Ronde van Lombardije voor beloften en werd hij dit jaar vijftiende in de Ronde van Vlaanderen U23. In mei wist hij na een indrukwekkende solo in de laatste rit de Vredeskoers U23 (Nation’s Cup) op zijn naam te schrijven.

Ook tussen de profs wist Pogačar zich al te tonen. Dit jaar werd hij onder meer dertiende in de Ronde van Kroatië. Tijdens de Ronde van Slovenië maakte hij het zelfs de WorldTour-renners lastig. De jongeling werd knap vierde, na Primož Roglič, Rigoberto Urán en Matej Mohorič. Hoewel het toptalent dus nog erg jong is, heeft hij de potentie om uit te groeien tot een sterke coureur. Als neoprof tekent de renner van Ljubljana-Gusto-Xaurum in ieder geval een contract voor twee seizoenen bij UAE Emirates.

Ploegleider Joxean Matxin Fernández van de ploeg uit de Emiraten speelde een grote rol in het aantrekken van Pogačar. De Spanjaard was de voorgaande drie seizoenen als scout actief voor Quick-Step Floors en struinde voor die ploeg het beloftencircuit af. Sinds afgelopen winter is hij werkzaam voor UAE Emirates. In de eerste maanden van dit jaar bood die formatie de jongeling een voorcontract aan. De Sloveen heeft deze geaccepteerd. Voor Pogačar is het te hopen dat hij verder kan groeien bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Talenten als Simone Petilli, Simone Consonni en Oliveiro Troia lijken namelijk al eventjes stil te staan in hun ontwikkeling.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2018 09:22
Gemiste kans voor lotto jumbo! Begenadigd tijdrijder en klimmer, had mooi voor roglic kunnen rijden als mede sloveen
31 juli 2018 09:27
Ik ken natuurlijk niet de details, maar gevoelsmatig denk ik dat er betere ploegen zijn om een talent als dit verder te helpen ontwikkelen. We gaan het zien
31 juli 2018 09:31
Consonni is toch best lekker bezig dit seizoen? Zie hem vaak terug in uitslagen hier!
31 juli 2018 09:33
Drie beste beloften? Stephen Williams dan van SEG? Vlasov de winnaar van de Giro U23?
31 juli 2018 09:35
Logisch... weer een Sloveen er bij UAE bij... Echte enclave bij die ploeg aan het worden.
31 juli 2018 09:38
UAE heeft met Polanc welgeteld één Sloveen onder contract staan. Denk dat je in de war bent met Bahrain, die inderdaad een hele enclave in dienst hebben.
31 juli 2018 09:39
Zwaluw je bedoelt Bahrein.. en dat komt omdat Stangelj daar manager is
31 juli 2018 10:06
UAE lijkt me idd en slechte keuze voor een talent.
31 juli 2018 10:08
@wkmtvo Ik heb zo het idee dat UAE Pogačar een veel beter aanbod kan en wil doen dan Lotto NL dat kan ;)
31 juli 2018 10:15
er zijn wel erg veel toptalenten.
31 juli 2018 10:25
Logische stap. Volgens mij heeft zo'n beetje elke Sloveen daar wel eens gereden, vooral toen het nog Lampre was (mis de paarsblauwe brigade nog altijd). Maar of het slim is? Die ploeg faalt dit seizoen aan alle kanten.
31 juli 2018 11:03
thijssss >>> Inderdaad juist Consonni is prima bezig. Ook z'n eerste profzege geboekt dit jaar. Verder meerdere keren top 5/top 10 gesprint in de WorldTour. Of het verwachtingspatroon van de schrijver ligt een stuk hoger.
31 juli 2018 11:32
Dit is weer een voorbeeld van een slecht geschreven artikel. Zo duidelijk vanuit het perspectief geschreven van de auteur, en veel te suggestief. Ook het stuk over de scout van Quick Step die blijkbaar voor UAE werkt is onduidelijk beschreven...
31 juli 2018 11:35
Meest belofte volle renner lijkt mij toch remco evenepoel
31 juli 2018 11:39
Dan hoop ik voor Pogacar niet, dat deze ploeg binnenkort stopt.
31 juli 2018 11:45
Ik heb al zoveel toptalenten zien komen en evenveel weer zien gaan.
Kruijswijk was geen toptalent, Kelderman werd beter bevonden dan Dumoulin, Boom is een eeuwig toptalent, Thomas Dekker was dat ook.
Belofte Jevgeni Petrov heb ik in Plouay WK zien worden op de weg en in de tijdrit, ik dacht dat er nooit een betere zou komen.
Wie kent hem nog?
Renners net onder de top, die bereid zijn om keihard te werken komen vaak het verst..!
31 juli 2018 11:47
@Thijssss en ChefSpijker
Consonni doet het de laatste maanden zeker niet onaardig. Maar als je ziet waartoe hij als U23-renner toe instaat was, dan moet je vaststellen dat Riccardo Minali, Pascal Ackermann en dit seizoen Fabio Jakobsen en José Álvaro Hodeg zich sneller ontwikkelen. Heeft niets met mijn persoonlijke verwachtingspatroon te maken ;-)

@Arry1337
Wat is er slecht aan? En hoe zo is dit volgens jou uit mijn perspectief geschreven? Fernández werkte de voorbeide drie seizoenen als scout van QSF. Sinds dit jaar ploegleider bij UAE Emirates. Voor de duidelijkheid heb ik nu een zin toegevoegd.
31 juli 2018 11:51
@Koel
Je noemt een belangrijke factor. Een andere is m.i. dat renners het plafond van hun mogelijkheden op verschillende tijdstippen bereiken. Sommigen zijn jong volgroeid. Het zou me niet zo erg verbazen als dat het geval is bij renners als Bernal en Evenepoel. We zullen het wel zien.
31 juli 2018 11:57
@Youri IJnsen >>> Hmmm Minali ook ja? Die laat, vooral op WT-niveau, wel erg weinig zien. Terwijl die op sprintgebied in de eigen ploeg 0,0 concurrentie heeft. Consonni heeft dit jaar nog aardig wat koersen met Kristoff moeten rijden. In die Ionica race klopte Minali Consonni wel twee keer, maar in London afgelopen weekend kwam Minali bijv. weer niet verder dan een DNF. En eerder dit jaar in de TDU haalde Minali 1x p10, terwijl Consonni drie keer dik in de top 10 eindigde.

Dat Ackermann zich stormachtig ontwikkelt ben ik 't volledig mee eens. En beide QS-mannen profiteren ook van een geweldige trein natuurlijk. Al zullen ze qua topsnelheid ook wel voor liggen op Consonni. Ik vind alleen Consonni wel raar staan in een rijtje met Petilli en Troia :)
31 juli 2018 11:59
@ChefSpijker
Kan ik me enigszins iets bij voorstellen. Maar het is puur als duiding. Consonni (Petilli en in mindere mate Troia ook) toonde zich heel sterk in de U23-scene, net als Pogacar nu. That's all.
31 juli 2018 12:07
@Koel
Klopt wat je zegt, Romain Sicard is ook zo'n geval. En Louis Vervaeke gaat ook stilaan het etiket van eeuwige belofte opgespeld krijgen.
@Girardengo
Zou kunnen van Bernal en Evenepoel. Van Quintana hadden we ook gedacht dat hij 27 keer de Tour zou winnen.
@Arry1337
Zo'n stukjes zijn altijd vanuit éen of ander oogpunt geschreven. Op zich is daar niets mis mee.
31 juli 2018 12:43
@Chefspijker: Magnus Cort Nielsen is een concurrent van Minali bij zijn team, samen reden ze dit seizoen 3 rondes en kreeg de 2 jaar oudere Cort Nielsen veelal de voorkeur. Daarbij reed Minali dit jaar 6 keer podium, waarvan 2 keer winst. Kan beter uiteraard, maar dramatisch is het ook weer niet.

McNulty vind ik ook wel een aardig talent overigens. Maar zo zijn er nog wel een hele hoop te noemen.
31 juli 2018 13:10
@koel
Ik denk dat van de huidige top-5 in de Tour niemand op hun 20e had gezegd dat ze ooit maar in de buurt van het podium zouden komen. Inderdaad, resultaten bij de beloften zeggen lang niet alles.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.