Tadej Pogacar verlengt contract bij UAE Emirates tot 2026
foto: Cor Vos
dinsdag 2 maart 2021 om 10:18

Tadej Pogacar verlengt contract bij UAE Emirates tot 2026

Tadej Pogačar zal nog heel wat jaren voor UAE Emirates koersen. De Sloveense klimmer heeft zijn contract namelijk verlengd tot 2026. De regerend Tourwinnaar maakte begin 2019 zijn profdebuut voor de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog altijd maar 22-jarige Pogačar voelt zich thuis bij UAE Emirates, zo laat hij weten in een persbericht. “De renners, stafleden en mensen binnen het management hebben een speciale connectie en het is een goede omgeving om deel van uit te maken. De ploeg heeft erg veel vertrouwen in me en daar ben ik ook dankbaar voor. Ik hoop dat we de komende jaren nog veel successen kunnen boeken.”

‘Project Pogačar’
Ook teambaas Mauro Gianetti is in zijn nopjes, nu goudhaantje Pogačar heeft bijgetekend tot minstens 2026. “Hij gelooft erg in ons project en wij geloven in zijn kwaliteiten. Dit is nu al de derde keer dat we zijn contract verlengen. Het laat alleen maar zien dat hij enorm betrokken is en gelooft in ons project. We zijn bezig om een echte groep te creëren met een unieke atmosfeer.”

De Sloveen won in zijn eerste jaar voor UAE Emirates al meteen enkele meerdaagse wielerwedstrijden, gevolgd door een derde plek in de Vuelta a España. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Tour de France en bleek hij ook meteen de beste in het eindklassement, goed voor de eerste Sloveense Tourzege in de geschiedenis. Pogačar begon uitstekend aan het nieuwe seizoen met eindwinst in de UAE Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.