Tadej Pogacar wellicht terug in Vuelta, mogelijk ook Giro óf Tour
foto: Cor Vos
maandag 18 november 2019 om 13:59

Tadej Pogacar wellicht terug in Vuelta, mogelijk ook Giro óf Tour

Tadej Pogačar keert komend seizoen wellicht terug naar de Vuelta a España, waar hij bij zijn debuut de nummer drie van het eindklassement werd. Mogelijk wordt daar ook de Giro d’Italia óf de Tour de France aan toegevoegd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar was vandaag te gast bij Ernesto Colnago, de oprichter van het gelijknamige fietsmerk en fietsenleverancier van UAE Emirates. De jonge Sloveen werd vergezeld door onder meer teammanager Mauro Gianetti, die aan Tuttobiciweb liet weten: “We hebben nog niets beslist over volgend seizoen, maar de route van de Tour bevalt hem zeker en we zien hem wellicht aan de start van de Vuelta a España.”

Tijdens een teammeeting begin december buigt de ploegleiding zich over het programma van Pogačar, waarbij ook de afweging wordt gemaakt tussen de Giro d’Italia en de Tour de France.

Sterk debuutjaar
Pogačar debuteerde afgelopen seizoen op het hoogste niveau en pakte in het voorjaar meteen zeges in de Volta ao Algarve en de Tour of California. Later reed hij op indrukwekkende wijze naar de derde plaats in de Vuelta a España, waar hij bovendien twee ritzeges pakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.