Tadej Pogacar wil zich niet sparen in tijdrit: “Je mag niet beginnen rekenen”
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 18:54

Tadej Pogacar wil zich niet sparen in tijdrit: “Je mag niet beginnen rekenen”

Rozetruidrager Tadej Pogacar mag zich opmaken voor een spetterend weekend. Na enkele relatief vlakke ritten, staan nu een vlakke tijdrit en de lastige bergrit naar Livigno voor de deur.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar eerst was er nog een rit die opgeschrikt werd door waaiergevaar, dankzij het werk van INEOS Grenadiers. “Ik sprak tijdens de rit nog met één van hun renners en vroeg al grappend of ze vandaag voluit zouden gaan. ‘Top secret’, kreeg ik te horen. Daarom dacht ik eigenlijk dat ze allicht niets van plan waren, maar ze deden het toch”, zegt hij in het flashinterview.

Niet dat het Pogacar in gevaar bracht. “Het is lastig om iemand te verrassen gezien de technieken waar we tegenwoordig over beschikken om de wind en het parcours in te schatten. Iedereen was voorbereid, en de ploeg deed goed werk. INEOS heeft het geprobeerd, maar de wind was niet sterk genoeg om verschillen te creëren. Het was voor ons geen slechte situatie.”

Hoe wil Pogacar het komende weekend indelen? “Ik moet honderd procent gaan in de tijdrit. Je mag daar nog niet rekenen voor de Livigno-etappe. De effort die je in een tijdrit van dertig kilometer steekt, kan je de dag later natuurlijk altijd cash betalen. Maar ik voel me zelf klaar voor beide, en voor een goed weekend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.