Tadej Pogacar wint nationale veldrit in Ljubljana, ondanks kleine valpartij
foto: Cor Vos
zondag 26 december 2021 om 15:11

Tadej Pogacar wint nationale veldrit in Ljubljana, ondanks kleine valpartij

Tadej Pogačar heeft 2021 in stijl afgesloten. De Sloveen won zondagmiddag een nationale veldrit in Ljubljana. Een valpartij kon daar geen verandering in brengen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Halverwege de cross zag het er nog niet naar uit dat Pogačar de cross zou gaan winnen. Landgenoot Luka Mezgec, wielrenner bij BikeExchange, reed tot die tijd op kop van de wedstrijd. Een comeback in het laatste half uur bracht de Sloveen van UAE Team Emirates dan toch de overwinning. Mezgec werd tweede.

Pogačar ging tijdens de cross nog even naar de grond, maar kon zijn weg zonder erg vervolgen. Op beelden is te zien hoe de Sloveen een kleine schaafwond op zijn neus heeft. Het is niet de eerste keer dat de Tour-winnaar in het veld is te bewonderen. In 2018 werd Pogačar Sloveens kampioen bij de beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.