Tadej Pogacar zat vlak achter valpartij in massasprint Giro: “Kan overal gebeuren”
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 18:04

Tadej Pogacar zat vlak achter valpartij in massasprint Giro: “Kan overal gebeuren”

Tadej Pogačar liet zich in de elfde etappe van de Giro d’Italia, die gewonnen werd door Jonathan Milan, opnieuw zien in de finale. De roze trui zat goed voorin in de laatste drie kilometer en ontsnapte daar ternauwernood aan een valpartij, zo legde hij uit in een eerste reactie na de finish.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar kreeg in het flashinterview de vraag of hij niet te ver van voren zat in de slotfase, waarin het hectisch was in voorbereiding op de massasprint. “Ik race altijd zo”, blikt de kopman van UAE Emirates terug op de finale. “Ik blijf graag in de bubbel en kijk altijd goed om mij heen. Ik rijd ook niet echt op het wiel van anderen en raak niemand aan, want je weet nooit… Een val kan overal gebeuren. Vooraan, achteraan, het is altijd tricky.”

“Ik heb filosofie dat ik veilig kan blijven in de bubbel waarin ik dan zit, en daarin probeer ik dan geen fouten maken”, lacht hij. Een echte rol in de massasprint van Juan Sebastián Molano kon Pogačar niet meer spelen. “Ik wist met de tegenwind dat het moeilijk zou worden om Seba en Rui Oliveira te helpen, maar ik heb wel mijn best gedaan. Daarna had ik de benen niet meer om ze te helpen, vanaf dan was het aan de grote jongens.”

Pogačar hoorde ook nog dat zijn ploegmaat Felix Großschartner ten val kwam op 20 kilometer van de finish. “Ik heb hem nog niet gezien, maar ik hoorde al dat het goed met hem gaat”, zei de rozetruidrager.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.