Tadej Pogacar zesde na waaiers in UAE Tour: “Goede uitgangspositie”
foto: Cor Vos
zondag 21 februari 2021 om 18:20

Tadej Pogacar zesde na waaiers in UAE Tour: “Goede uitgangspositie”

Tadej Pogačar is zondag zesde geworden in de openingsetappe van de UAE Tour, die na een waaierspektakel gewonnen werd door Mathieu van der Poel. Voor de 22-jarige kopman van UAE Emirates is er weinig te klagen, want hij is een van de weinige favorieten die in de goede waaier zat. “Dit biedt een goede uitgangspositie voor de komende dagen”, aldus Pogačar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een heel zware etappe, waarin we uiteindelijk goed werk hebben geleverd als ploeg. We zaten met vier man van voren”, kijkt de Sloveense Tourwinnaar terug. Ook sprinter Fernando Gaviria was mee, maar door een mislukte aanval in de slotfase kon hij niet meer meesprinten. “Helaas lopen we de ritzege mis, maar ik denk dat we hebben laten zien dat we sterk zijn. We kunnen strijden en waren top. Dit biedt een goede uitgangspositie voor de komende dagen.”

De meest in het oog springende namen, wat betreft klassementsambities, in de kopgroep waren die van Pogačar, Adam Yates en João Almeida. Omdat de Portugees onderweg bonificatieseconden pakte, staat hij er het beste voor (vierde 0p 6 seconden van Mathieu van der Poel) in het klassement. Pogačar volgt op de vijfde plaats op 7 seconden. Yates heeft een achterstand van 13 seconden. Maandag gaat de UAE Tour verder met een tijdrit van 13 kilometer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.