‘Tafi naar Dimension Data’

dinsdag 20 november 2018 om 11:15
‘Tafi naar Dimension Data’

UCI-baas David Lappartient lijkt zijn mond voorbij gepraat te hebben in het interview met La Gazzetta dello Sport. De Fransman heeft zich horen zeggen dat de 52-jarige Andrea Tafi volgend jaar uitkomt voor de Zuid-Afrikaanse ploeg Dimension Data.

In 2019 is het twintig jaar geleden dat de Italiaan de ‘Hel van het Noorden’ wist te winnen. “Ik hoef niet een heel seizoen te doen. Mijn doel is om Parijs-Roubaix te rijden”, gaf hij eerder aan. Op 8 november meldden we dat het erop leek dat Andrea Tafi een ploeg had gevonden om te starten in Parijs-Roubaix. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik met een ploeg onderhandel. Het is een WorldTour-team. Er is echter nog niks getekend”, benadrukte Tafi destijds. Het lijkt er nu op dat het hierbij gaat om Dimension Data.

Lappartient noemt in het interview het feit dat Tafi niet de oudste renner zal worden op het hoogste niveau. Zo reden de Franse wielrensters Edwige Pitel en Jeannie Longo op respectievelijk 51 en 60 jarige leeftijd een wereldkampioenschap.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.