Tafi wil in 2020 weer Parijs-Roubaix rijden
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2019 om 11:03

Tafi wil in 2020 weer Parijs-Roubaix rijden

Andrea Tafi heeft zijn droom om nog één keer deel te nemen aan Parijs-Roubaix nog niet opgeborgen. De 52-jarige Italiaan vertelt aan Het Laatste Nieuws dat hij hoopt volgend jaar aan de start te kunnen staan.

Tafi (twintig jaar geleden winnaar van de Helleklassieker) kwam de afgelopen maanden in het nieuws doordat hij verklaarde opnieuw Parijs-Roubaix te willen rijden. Een gebroken sleutelbeen gooide roet in het eten. In 2020 wil hij het opnieuw gaan proberen. “Geen denken aan, dat ik mijn plan opberg. In 2020 doe ik mee, sterker dan ooit”, klinkt het.

De Italiaan – die in 2005 stopte als beroepsrenner – blijft ambitieus. “Eerst wil ik die breuk rustig en goed laten helen. Vervolgens krijg ik opnieuw een jaar de tijd om de haalbaarheid van mijn project in te schatten. Makkelijk wordt het niet, dat besef ik. Ik had ook nog geen ploeg voor dit jaar, hé. Ik snap dat renners zich afvragen: ‘Wat wil die ‘ouwe’ dan?’ Wel, simpel: ik wil niet tégen maar mét hen koersen. Laat het duidelijk zijn: ik heb niemand nog iets te bewijzen”, geeft hij aan. “Ik wil er gewoon bij zijn en het maximum uit mezelf halen. Vechtend met míjn persoonlijke limieten, ver achter de renners die voor de zege strijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.