Talansky gaat voor top tien in Tour de France

dinsdag 13 januari 2015 om 10:57
Andrew Talansky

foto: Sirotti

De Tour de France van 2014 was geen succes voor Andrew Talansky. Dit jaar keert de Amerikaan terug naar de Franse rittenkoers en gaat hij voor een top tien-notering. “Ik heb nog onvoltooide zaken met de Tour.”

Daarmee doelt de 26-jarige renner op zijn opgave afgelopen jaar. Hij ging niet meer van start in de twaalfde etappe na enkele valpartijen. Een rit eerder moest hij al worstelen om de finish binnen de tijdslimiet te bereiken. “Het was een verschrikkelijke dag voor mij, maar ik ben blij dat er iets goed uit is gekomen. Ik ben blij dat mensen er motivatie en inspiratie uitgehaald hebben.”

Talansky begon in goede vorm aan de Tour na zijn winst in het Critérium du Dauphiné. “Het was de eerste keer dat ik een wedstrijd van dat niveau gewonnen heb”, vertelt hij tegen Cyclingnews. “Het was allemaal onverwacht, de manier waarop ik heb gewonnen. Het was een goede ervaring.”

Nu wil Talansky revanche in de Tour. “Een top tien-positie bereiken is het minste,” zegt hij. “Als het nog maar een klein beetje beter gaat dan vorig jaar, dan kan dit leiden tot een geweldig resultaat in juli.”

De renner van Cannondale-Garmin kijkt ook al vooruit naar het parcours en is blij met de aankomst op Alpe d’Huez. “De Alpen liggen me beter dan de Pyreneëen. Ik kijk echt uit naar Alpe d’Huez op de voorlaatste dag. Deze rit kan het klassement flink op zijn kop zetten. Het is echt een zware klim en op dit moment in de wedstrijd kan er nog veel exploderen.”

Talansky houdt er ook rekening mee dat het parcours meer op klimmen gericht is ten opzichte van tijdrijden. “Ik zal me dit jaar tijdens trainingen meer focussen op het klimmen. Ik denk ook dat ik daar het afgelopen jaar stappen in heb gemaakt naast mijn sterke tijdrit. Ik kijk er echt naar uit, omdat het een ander parcours is dan de afgelopen jaren. Het is een uitdaging.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.