Talent Axel Van Den Broek ruilt jongerenploeg Mettepenningen in voor Acrog-Tormans
foto: RV
dinsdag 16 november 2021 om 15:30

Talent Axel Van Den Broek ruilt jongerenploeg Mettepenningen in voor Acrog-Tormans

Axel Van den Broek keert vanaf Nieuwjaar terug bij zijn oude ploeg Acrog-Tormans BC/CX. Het 15-jarig multitalent van het Bert Containers-Pauwels Sauzen CT, de opleidingsploeg van Jurgen Mettepenningen, reed van 2016 tot en met 2020 ook al voor het team van Jef Robert. Van den Broek combineert zowel de weg, het veld als het mountainbiken.

“De keuze om terug te keren naar Acrog-Tormans is voornamelijk ingegeven omwille van het uitgebreide wegprogramma dat je daar als nieuweling kan rijden”, verklaart Van den Broek zijn keuze voor een terugkeer naar Acrog-Tormans. “Dit in tegenstelling tot mijn huidige ploeg, waar alles gericht is op het veld en veel minder op grotere wegkoersen. Om mezelf echter volledig te ontwikkelen is zowel het wegprogramma als het veldritprogramma belangrijk.”

Jef Robert, voorzitter van Acrog-Tormans BC/CX, moest niet lang nadenken toen de entourage van Van den Broek begin september vroeg om een terugkeer. “Toen we geïnformeerd werden over een mogelijke terugkeer, moesten we niet lang nadenken. We zijn nog steeds overtuigd van zijn klasse en willen hem verder ondersteunen richting een mooie wielertoekomst. Zowel op de weg als in het veld.”

“Dat wij al jaren met het team investeren om onze jeugd internationale ervaring te laten opdoen is een extra troef waar we regelmatig de vruchten van plukken”, gaat Robert verder. “Komt er ook bij dat beloftevolle veldrijders op termijn kunnen doorgroeien tot het inmiddels bekende Tormans CX-team waar momenteel Quinten Hermans (nummer vier van de wereld, red.) en Corné van Kessel (tiende) de vaandeldragers van zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.