Talentvolle Niklas Larsen breekt been tijdens teamfeest
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 29 november 2019 om 11:39

Talentvolle Niklas Larsen breekt been tijdens teamfeest

Niklas Larsen zal een tijdje niet kunnen fietsen. De 22-jarige Deen – die volgend jaar zal uitkomen voor het ProContinentale Uno-X – liep bij een teamuitje van zijn (oude) ploeg ColoQuick een gebroken been op. “Ik was aan het dansen toen ik mijn voet verdraaide. Ik wist meteen dat het foute boel was”, zo vertelt Larsen aan Skive Folkeblad.

In het ziekenhuis hadden de artsen slecht nieuws voor de beloftevolle Larsen: de winnaar van de voorbije Ronde van Denemarken zal de komende zes weken niet kunnen trainen. De renner kampte de voorbije maanden ook al met een hardnekkige bilspierblessure, waardoor hij onder meer moest passen voor het Europees kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn.

“Dat ik een blessure oploop tijdens het dansen, is wel zeer onfortuinlijk”, zo vertelt Larsen aan de Deense krant. “Ik heb wel één ding geleerd: de volgende keer blijf ik aan de bar staan.” De talentvolle baan- en wegwielrenner won naast de PostNord Danmark Rundt ook de Lillehammer GP en de GP Himmerland Rundt. Daarnaast werd hij in Alkmaar vice-Europees kampioen op de weg bij beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.