Tao Geoghegan Hart heeft last na valpartij: “Vloog met 45 kilometer per uur tegen elektriciteitsmast aan”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 13:39

Tao Geoghegan Hart heeft last na valpartij: “Vloog met 45 kilometer per uur tegen elektriciteitsmast aan”

Tao Geoghegan Hart heeft last van zijn ribben en de rechter zijkant van zijn lichaam. “Ik vloog met 45 kilometer per uur tegen een elektriciteitsmast aan”, zei de Britse klassementsrenner voorafgaand aan de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné. De 29-jarige klassementsman van Lidl-Trek was een van de vele renners die betrokken was bij de massale glijpartij van gisteren.

“Ik kon mijn snelheid redelijk goed controleren. Voor mij gingen wat renners naar de grond, maar ik kon er rechts omheen sturen en uitwijken naar het gras om van mijn fiets af te stappen”, begint de Brit zijn omschrijving over wat er gebeurde tijdens de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné.

Tao Geoghegan Hart maakte deze winter de overstap naar Lidl-Trek – foto: Ross Bell/Lidl-Trek

“Maar toen raakte iemand mij van achter, ik denk dat diegene net als ik ook niet wilde remmen. Daardoor vloog ik tegen een elektriciteitsmast aan”, vervolgt Hart voor de camera van de organisatie. “Ik heb nul schrammen of wonden, maar ik raakte de mast met een snelheid aan ongeveer 45 kilometer per uur met mijn bicep en de rest van mijn zijkant.”

De winnaar van de Giro d’Italia 2020 geeft aan last te hebben van zijn ribben. “Maar dat is altijd gecompliceerd. Zelfs als het niet gebroken is, kan je last hebben met ademhalen. Dus we zullen zien hoe vandaag gaat.”

Hart geeft aan dat meerdere renners vandaag ‘gewoon’ aan de start zullen verschijnen terwijl zij iets gebroken hebben. “Ik weet dat anderen met breuken starten. Wij hebben nog niets uitgesloten, maar niets lijkt verplaatst of verschoven. Als vandaag niet goed gaat, moeten we een nieuw plan maken. Maar we wachten het eerste gedeelte van de rit af”, sluit de Brit af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.