Tarling kende geen ideale aanloop naar Dauphiné-tijdrit: “Ik ben zeker geen favoriet”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2024 om 08:36

Tarling kende geen ideale aanloop naar Dauphiné-tijdrit: “Ik ben zeker geen favoriet”

Vandaag staat er een zeer belangrijke etappe op het programma in het Critérium du Dauphiné. Tussen Saint-Germain-Laval en Neulise is namelijk een tijdritparcours van 34,4 kilometer uitgetekend. Voor de start zijn heel wat ogen gericht op Joshua Tarling, maar de Britse tijdritsensatie tempert de verwachtingen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De nog altijd maar 20-jarige Tarling wist in zijn laatste vier tijdritten de snelste tijd te realiseren, maar het supertalent van INEOS Grenadiers kende geen ideale voorbereiding richting de tijdrit in het Critérium du Dauphiné. Bij een valpartij in het voorjaar liep hij een knieblessure op. “Door te blijven rijden, is dat verergerd”, laat ploegleider Christian Knees weten aan Het Nieuwsblad.

“Ik denk dat Evenepoel in een betere vorm steekt”
“Na Parijs-Roubaix ben ik drie weken van de fiets moeten blijven”, geeft Tarling zelf aan. “Ik ben zeker geen favoriet. Ik denk dat Remco (Evenepoel, red.) in een betere vorm steekt. Op de stukken bergop kan ik als big guy al geen tijd pakken en ik heb ook een nieuwe tijdritfiets waar ik nog niet heb opgezeten”, klinkt het.

Tarling zal al redelijk vroeg in actie komen. De tijdritspecialist begint om 13.49 uur aan zijn beproeving tegen de klok. Evenepoel gaat dan weer van start om 15.42 uur. De laatste renner die van het startpodium zal rollen, is Derek Gee. De Canadese geletruidrager is om 16.14 uur aan de beurt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.