Tarteletto-Isorex moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 17 februari 2022 om 10:55

Tarteletto-Isorex moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor

Voor Tarteletto-Isorex is 2022 een belangrijk seizoen. De continentale formatie van Peter Bauwens moet namelijk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, aangezien Tarteletto heeft besloten om het aflopende contract niet te verlengen.

Voor de taartjesploeg is het dus zaak om resultaten te boeken, om zo de interesse te wekken van potentiële sponsoren. Eind dit jaar loopt de overeenkomst met hoofdsponsor Tarteletto af en dat contract wordt niet verlengd. “We moeten op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor”, benadrukt teammanager Bauwens in gesprek met Het Laatste Nieuws.

“Laat ons hopen dat we dit jaar nog beter doen dan het exploot van Gianni Marchand in de Baloise Belgium Tour vorig jaar. En dat we een mooie 1.1-wedstrijd kunnen winnen.” Maar de ploeg richt zijn vizier eerst op de Tour du Rwanda (20-27 februari). Vijf renners van Tarteletto-Isorex vliegen naar het Afrikaanse land om deel te nemen aan de meerdaagse wielerronde.

Punten sprokkelen in Tour du Rwanda 
Bauwens heeft met name vertrouwen in Gianni Marchand en Lennert Teugels, die een goed klassement kunnen nastreven. Ook Andreas Goeman, Elias Van Breussegem en Jeroen Eyskens maken deel uit van de selectie. “Dit keer gaan we met één van onze renners mikken op een goed eindklassement. Dat levert interessante UCI-punten op. Met Gianni of Lennert kunnen we misschien de top tien, in het beste geval de top vijf halen.”

“Voor een goed eindklassement denk ik niet enkel aan Gianni of Lennert. Met de ervaring die hij vorig jaar opdeed, is ook Andreas Goeman in staat om een degelijk klassement te rijden”, stelt Bauwens. “Ik denk dat het deelnemersveld te vergelijken is met vorig jaar. TotalEnergies, Israel-Premier Tech en B&B Hotels staan opnieuw aan de start. We zullen van bij het begin bij de pinken moeten zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.