Tarteletto-Isorex: profrenner Kirill Pozdnyakov (30) hangt fiets per direct aan de haak
dinsdag 28 mei 2019 om 18:56

Tarteletto-Isorex: profrenner Kirill Pozdnyakov (30) hangt fiets per direct aan de haak

Nationaal In onze rubriek Nationaal schenken we aandacht aan het Belgische ProContinental en Continental-circuit, maar ook de buitenlandse renners in Belgische dienst en onze landgenoten in buitenlandse team komen af en toe aan bod. In deze aflevering komt Tarteletto-Isorex aan bod.

Azerbeidzjaans kampioen Pozdnyakov kapt met wielersport

Een half jaar geleden haalde Tarteletto Kirill Pozdnyakov (links op de foto boven) met grote trom binnen. De Azeri kreeg een profcontract, trainde de voorbije winter keihard en hoopte ooit zelfs nog de stap naar de WorldTour te zetten. Eind vorige week besliste Pozdnyakov echter om zijn fiets met onmiddellijke ingang aan de haak te hangen.

“Kirill was nochtans razend ambitieus”, aldus teammanager Peter Bauwens. “Maar hij kan moeilijk om met tegenslagen. Zo had hij enorm toegeleefd naar de Ronde van Kroatië. Tot bekend werd dat die werd uitgesteld. Als alternatief is hij van start gegaan in de Rhône-Alpes Isères (UCI 2.2). Maar met zijn achtste plaats in het eindklassement kon hij hoegenaamd niet leven. Een paar dagen heeft hij beslist te kappen met het wielrennen. Ondertussen heeft hij zijn materiaal reeds binnengebracht en is het contract ontbonden.”


Deelname aan Baloise Belgium Tour verzekerd

Is het nieuws van Pozdnyakov een tegenvaller van formaat, dan kreeg Tarteletto-Isorex de voorbije week ook positief nieuws: het krijgt een wildcard voor de Baloise Belgium Tour. “We zijn de laatste in de rij, maar we mogen wel van start”, aldus Peter Bauwens. Een paar maanden geleden deed de teammanager nog zijn beklag over het toekennen van de wildcards in de niet-WorldTourwedstrijden. Wat later mengde ook Belgian Cycling zich in de discussie met een statement.

Tarteletto-Isorex heeft overigens ook startrecht in de ZLM Tour. “Samen met de Baloise Belgium Tour en het Belgisch kampioenschap meteen onze hoofddoelen in juni”, aldus Bauwens.

Cor Vos © 2019


Selecties Circuit de Wallonie –  Tour de la Mirabelle – GP José Dubois

Floris Gerts, Julien Van Den Brande, Jordi Van Dingenen, Yiber Sefa, Jonas Goeman, Maxime Vantomme en Thomas Joseph zijn de zeven renners van Tarteletto-Isorex die donderdag van start gaan in het Circuit de Wallonie, de derde manche van de Bingoal Cycling Cup.

Voor de Franse Tour de la Mirabelle (31 mei – 2 juni) zijn de geselecteerden Floris Gerts, Michiel en Abram Stockman, Polychronis Tzortzakis, Elias Van Breussegem en Niels De Rooze.

David Boucher, Jelle Cant, Arne De Groote, Jonas Goeman, Jelle Mannaerts, Yiber Sefa, Julien Van Den Brande, Maxime Vantomme, Thomas Joseph, Jordi Van Dingenen en Bryan Boussaert rijden op 2 juni de GP José Dubois in Isières.


Kim Van De Steene heeft de trainingen hervat

Veldrijdster Kim Van De Steene, tijdens de eerste helft van vorige winter de revelatie, is al even opnieuw aan trainen toe. De Oost-Vlaamse stond maandenlang aan de kant door de combinatie van een burn-out en fysieke oververmoeidheid.

“Ja, ik blijf ook volgend seizoen crossen”, vertelde ze onlangs nog op haar Facebook-account. “Mijn fiets is al jaren mijn uitlaatklep en koersen mijn hobby. Mijn sport was ook niet echt de reden van mijn burn-out. Maar ik zal wel meer naar mijn lichaam luisteren. Dat ik daardoor niet alles uit mijn carrière zal halen, is een feit, maar ik hoef daarvoor aan niemand verantwoording af te leggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.