Tarteletto-Isorex zwaar getroffen: “Amper zeven koersdagen van 1 januari tot eind april”
@tarteletto-Isorex
Nico Dick
vrijdag 12 maart 2021 om 11:02

Tarteletto-Isorex zwaar getroffen: “Amper zeven koersdagen van 1 januari tot eind april”

Interview Voor de WorldTour- en de ProTeams valt de coronacrisis al bij al nog mee, als je het vergelijkt met het beperkte programma dat een aantal continentale ploegen kunnen afwerken. Peter Bauwens, manager van Tarteletto-Isorex, zit met de handen in het haar. “Ik kan niet anders dan rustig blijven, maar wij zijn best zwaar getroffen, ja.”

“In februari reden we één koers”, begint Bauwens. “De Clàssica Comunitat Valenciana 1969, een 1.2-koers van 96 kilometer. Vorige week kregen we ook startrecht in Le Samyn en de GP Monseré. Dat was het voorlopig. Dit weekend rijden we nog Parijs-Troyes, volgende week Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. Daarna moeten we het opnieuw een volle maand zonder ook maar één wedstrijd doen.”

Dat Tarteletto-Isorex zo weinig wedstrijden rijdt, heeft uiteraard te maken met de vele afgelastingen. “Enerzijds zien we ons programma afslanken omdat wedstrijden waarin veel amateurclubs starten, niet doorgaan. Amateurs mogen momenteel niet koersen, waardoor de organisatoren het de moeite niet vinden om met amper tien teams te starten.”

“Anderzijds vallen we uit de boot bij hoger gequoteerde wedstrijden omdat die organisatoren massaal de voorkeur geven WorldTour- en ProTeams. Een rittenkoers in Thailand, waar we twee jaar geleden reden, was een alternatief, maar dan moesten we daar twee weken in quarantaine. Daar doe ik ook niet aan mee.”

Op stage in Altea – foto: © Tarteletto-Isorex

“Pas eind april gaan we opnieuw van start. Gelukkig hebben we vanaf dan een goed gevuld programma. Tenminste… Als de coronacijfers de goede richting blijven uitgaan.” Maar daar starten de renners van Tarteletto-Isorex dan weer met grote achterstand. “Dat we in de wedstrijden waarin we wel deelnamen geen prijs reden? Wat zou je willen? Mijn jongens missen koersritme. Ik kan hen maar weinig verwijten.”

“Maar volgende week in Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic moéten we van ons laten horen”, is Bauwens overtuigd. “We moeten ons weren als een duvel in een wijwatervat. Dat zijn we aan onze sponsors verplicht. Op die manier moeten we onze selecties verdienen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.