Team BikeExchange en Cofidis zijn klaar voor Clásica de Almería
Amund Grøndahl Jansen als renner van Jumbo-Visma - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 12 februari 2021 om 13:26

Team BikeExchange en Cofidis zijn klaar voor Clásica de Almería

De selecties voor de Clásica de Almería druppelen langzaam binnen. Ook Team BikeExchange en Cofidis zijn klaar voor de Spaanse eendagskoers. De Australische formatie rekent onder meer op Amund Grøndahl Jansen en Dion Smith.

Voor Grøndahl Jansen, die vorig seizoen nog koerste voor Jumbo-Visma, zal het zijn eerste wedstrijd worden in het tenue van Team BikeExchange. “Ik kan niet wachten om mijn debuut te maken voor deze ploeg. Ik heb nog nooit de Clásica de Almería gereden, maar het zal denk ik wel weer eindigen in een massasprint”, zo laat de Noor weten in een persbericht.

“Ik kende een hele goede voorbereiding, aangezien ik de hele winter goed heb kunnen trainen. Nu heb ik het echter vooral druk met mijn zoon, die vorige week werd geboren. Ik hoop maar dat ik op adrenaline een goede koers kan rijden.” Team BikeExchange rekent verder ook nog op Jack Bauer, Michael Hepburn, Nick Schultz, Callum Scotson, Dion Smith en Robert Stannard.

Ploegleider Matt White over de tactiek van Team BikeExchange: “We hebben Amund voor een eventuele sprint, maar de andere jongens krijgen ook zeker de mogelijkheid om agressief te koersen. De jongens willen tenminste één goede wedstrijd in de benen hebben voor de UAE Tour en het Vlaamse openingsweekend. Het is daarom een belangrijke koers.”

Selectie flag-au Team BikeExchange voor flag-es Clásica de Almería
flag-nz Jack Bauer
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-au Michael Hepburn
flag-au Nick Schultz
flag-au Callum Scotson
flag-nz Dion Smith
flag-au Robert Stannard


Kenneth Vanbilsen start namens het Franse Cofidis – foto: Cor Vos

Het Franse Cofidis rekent op de volgende renners: André Carvalho, Nathan Haas, Victor Lafay, Fabio Sabatini, Kenneth Vanbilsen, Attilio Viviani en Jelle Wallays. Voor Carvalho en Wallays betekent dit hun debuut voor de WorldTour-formatie. Attilio Viviani, de broer van topsprinter Elia Viviani, lijkt op papier de sprinter met dienst.

Tot slot heeft ook Bardiani CSF Faizanè zijn selectie bekendgemaakt. De Italiaanse formatie rekent vooral op ervaren rotten Giovanni Visconti en Enrico Battaglin. Ook Filippo Fiorelli is zeker niet kansloos als de Clásica de Almería uitdraait op een (massa)sprint.

Selectie flag-fr Cofidis voor flag-es Clásica de Almería 
flag-pt André Carvalho
flag-au Nathan Haas
flag-fr Victor Lafay
flag-it Fabio Sabatini
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-it Attilio Viviani
flag-be Jelle Wallays

Selectie flag-it Bardiani CSF Faizanè voor flag-es Clásica de Almería 
flag-it Enrico Battaglin
flag-it Filippo Fiorelli
flag-it Umberto Marengo
flag-it Daniel Savini
flag-it Giovanni Visconti
flag-it Filippo Zana
flag-it Samuele Zoccarato


Voorbeschouwing: Clásica de Almería

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.