Team BikeExchange rekent op Matthews en Chaves in Waalse Pijl

dinsdag 20 april 2021 om 09:29
Team BikeExchange rekent op Matthews en Chaves in Waalse Pijl

Esteban Chaves - foto: Cor Vos

Michael Matthews en Esteban Chaves zijn de kopmannen van Team BikeExchange voor de Waalse Pijl. Matthews kwam afgelopen zondag nog als vierde over de streep in de Amstel Gold Race, terwijl Chaves dit jaar al mooie dingen liet zien in meerdaagse wielerwedstrijden.

Chaves (31) reed al twee keer eerder de Waalse Pijl, maar deed toen niet mee om de dichtste ereplaatsen. “Ik kijk wel ontzettend uit naar deze koers. Ik kan me herinneren dat ik als kleine jongen altijd naar deze wedstrijd keek. De Waalse Pijl is, in vergelijking met de Amstel Gold Race, wat meer voor de klimmers.”

“De vorm is goed en we kunnen met twee man (doelt op Matthews, red.) voor een goed resultaat gaan”, aldus Chaves, die eerder dit jaar al de koninginnenrit wist te winnen in de Ronde van Catalonië. De Colombiaan werd verder ook nog negende in een sterk bezette editie van de Ronde van het Baskenland.

Matthews 
In de Amstel Gold Race maakte Chaves een goede indruk in dienst van Matthews, die de sprint van het ‘peloton’ wist te winnen achter winnaar Wout van Aert, Tom Pidcock en Maximilian Schachmann. De rappe Australiër liet in het verleden ook al mooie dingen zien in de Waalse Pijl. Zo werd hij in 2018 vijfde op de Muur van Hoei.

Brent Bookwalter, Tsgabu Grmay, Christopher Juul-Jensen, Barnabás Peák en Robert Stannard vervolledigen de selectie.

Selectie flag-au Team BikeExchange voor Waalse Pijl (21 april)
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-et Tsgabu Grmay
flag-dk Christopher Juul-Jensen
flag-au Michael Matthews
flag-hu Barnabás Peák
flag-au Robert Stannard

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair