Team CCC: ‘Driekwart van het personeel op straat, renners leveren 80 procent in’

vrijdag 3 april 2020 om 14:50
Team CCC: ‘Driekwart van het personeel op straat, renners leveren 80 procent in’

© Cor Vos

Het is nog niet officieel gecommuniceerd, maar Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure zijn stellig: driekwart van het personeel, allemaal zelfstandigen, kreeg te horen dat hun contract per direct wordt opgezegd. Het gaat om ploegleiders, dokters, soigneurs, mécaniciens enzovoort. Aan de renners is gevraagd om 80 procent van hun loon in te leveren. 

Gisteren berichtten we reeds dat CCC zwaar in de problemen zit. Dariusz Milek, eigenaar van schoenenfabrikant CCC en ook de grote baas van de wielerploeg, trok aan de alarmbel: de cijfers bij zijn bedrijven kleuren bloedrood als gevolg van de coronacrisis.

De gevolgen voor het wielerteam blijven niet uit. Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure melden dat ondertussen driekwart van het personeel, allemaal zelfstandigen, te horen kreeg dat hun contract per direct wordt opgezegd. Het gaat om ploegleiders, dokters, soigneurs, mécaniciens enzovoort. Aan de renners is gevraagd om 80 procent van hun loon in te leveren.

Het huidige seizoen zal wellicht gewoon afgewerkt worden. Het personeel heeft te horen gekregen dat het opnieuw aan de slag kan als er weer gekoerst wordt, maar dat zal aan verminderde voorwaarden zijn. Hoe 2021 eruit zal zijn, is voorlopig niet duidelijk. De geruchten gaan dat CCC zijn sponsoring zal stopzetten, ook al is er nog een doorlopend contract. Wordt vervolgd…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.