Team dsm-firmenich bouwt verder aan sprinttrein met aantrekken Bram Welten
foto: Cor Vos
vrijdag 15 september 2023 om 14:14

Team dsm-firmenich bouwt verder aan sprinttrein met aantrekken Bram Welten

Bram Welten rijdt in 2024 voor Team dsm-firmenich. De Nederlander heeft een eenjarig contract getekend bij het WorldTeam, dat ook de komst van Timo Roosen en Gijs Leemreize wereldkundig heeft gemaakt. Roossen heeft zich aan de ploeg verbonden tot en met 2026, Leemreize tot en met 2025.

Welten reed de voorbije twee jaar voor Groupama-FDJ. Bij Team dsm-firmenich zal hij een belangrijke rol krijgen als een van de laatste mannen voor topsprinter Fabio Jakobsen, die overkomt van Soudal Quick-Step. “Ik kijk er heel erg naar uit om me bij Team dsm-firmenich aan te sluiten”, zegt Welten op de site van zijn toekomstige werkgever. “De doelen van de ploeg passen goed bij mijn persoonlijke doelen: werken met de sprinttrein en samen sprints winnen.”

“Ik heb al langer bewondering voor het team en herinner me dat ik zag hoe ze ongelofelijke sprints hebben gedaan om de grootste koersen te winnen. Dat is iets wat ik ook met het team wil bereiken. Deze overwinningen waren ook speciaal omdat je zag dat bij het hele team de neuzen in dezelfde richting stonden. Dat is belangrijk voor mij. Ik ben iemand die graag iets voor anderen doen. Dat is een kwaliteit die ik mee kan nemen naar de sprintgroep: zo goed mogelijk helpen als ik kan.”

Rudi Kemna, de hoofdcoach van Team dsm-firmenich, zegt het volgende: “Bram is een sterke en krachtige renner. We hebben hem zelf goede resultaten in sprints zien behalen, maar hij was in veel gevallen ook een belangrijk onderdeel van de lead-out met zijn snelheid en kracht. Dit is een gebied waarin we hem verder willen laten ontwikkelen. We denken dat hij – door meer ervaring te krijgen bij ons en van degenen om hem heen te leren in de sprinttrein – kan groeien in zijn rol als een van onze laatste mannen in de sprinttrein.”

Roosen en Leemreize
WielerFlits wist eerder al te melden dat Roosen en Leemreize van Jumbo-Visma overstappen naar Team dsm-firmenich. Nu heeft laatstgenoemde ploeg de twee renners ook officieel gepresenteerd.

Leemreize laat weten erg uit te kijken naar zijn tijd bij Team dsm-firmenich. “Ik wil de volgende stap maken in mijn ontwikkeling en ik geloof dat dit het beste team is om dat te doen”, zegt hij. “Ik zie mezelf als een renner die het goed kan doen in rittenkoersen en dat ik ook iets waar ik nog beter in wil worden. Ik geloof dat Team dsm-firmenich de beste keuze voor mij is met het mooie programma en de kwaliteiten op het gebied van performance.”

De 30-jarige Roosen reed de voorbije negen seizoenen voor Jumbo-Visma. “Het voelde tijd voor een nieuwe uitdaging, dus dit aanbod en deze kans kwamen op het juiste moment voor mij”, aldus de voormalig Nederlands kampioen op de weg. “Ik heb zin om me bij het team te voegen en samen met hen een sprinttrein te bouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.