Team DSM laat Ilan Van Wilder naar Deceunick-Quick-Step gaan
foto: Cor Vos
vrijdag 19 november 2021 om 08:05

Team DSM laat Ilan Van Wilder naar Deceunick-Quick-Step gaan

Ilan Van Wilder heeft met Team DSM overeenstemming bereikt over het vroegtijdig beëindigen van zijn contract. De 21-jarige Belg tekent voor twee jaar bij Deceuninck-Quick-Step, tot eind 2023. Beide teams bereikten een akkoord over de transfer waardoor een rechtszaak tussen Van Wilder en Team DSM niet meer nodig was.

Van Wilder en Team DSM lagen al maanden met elkaar in de clinch om een arbeidsconflict. Het Belgische rondetalent wilde graag vertrekken bij de Duitse ploeg, ondanks een contract dat nog tot eind 2022 doorliep.

Verstoorde relatie
De eerste berichten over een verstoorde relatie tussen beide partijen dateren van begin juli. De onenigheid ontstond onder meer over bepaald fietsmateriaal dat andere renners wel hadden, maar Van Wilder niet ter beschikking kreeg. Zijn niet-selectie voor de Vuelta a España verslechterde de situatie.

Sindsdien ontstond een onoplosbare conflictsituatie. Vorige maand werd bekend dat Van Wilder de stap naar de rechtbank had gezet. Die rechtszaak zou donderdag beginnen in Zwolle, maar werd uiteindelijk opgeschort. Nu blijkt dat Team DSM een akkoord heeft bereikt over een transfersom met Deceuninck-Quick-Step (volgend jaar Quick-Step-Alpha Vinyl) over Van Wilder.

DSM-teammanager Iwan Spekenbrink is blij dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen. “Wat ons betreft kon het niet zo zijn dat een renner onder zijn contract uit probeert te komen door een rechtbank in te schakelen en daar verklaringen af te leggen. We stonden open voor een transfer waarbij het contract op een juiste manier werd ontbonden. We zijn blij dat Ilan en zijn management de teams in staat hebben gesteld om het op een juiste manier op te lossen. We wensen Ilan en Deceuninck-Quick-Step alle succes in de toekomst”, klinkt het.

Patrick Lefevere, ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step, is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “We zijn verheugd dat we Ilan hebben kunnen aantrekken. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons vooruitgang kan boeken en iets kan toevoegen aan ons team, met name in de grote rondes”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.