John Degenkolb en Nils Eekhoff missen Belgium Tour na positieve coronatests
Alberto Dainese - foto: Cor Vos
dinsdag 14 juni 2022 om 20:40

John Degenkolb en Nils Eekhoff missen Belgium Tour na positieve coronatests

Update Team DSM moet het deze week in de Baloise Belgium Tour stellen zonder John Degenkolb en Nils Eekhoff. Beide renners zijn positief getest op COVID-19 en moeten de vijfdaagse etappekoers aan zich voorbij laten gaan. Sprinter Alberto Dainese is nu het belangrijkste speerpunt in de ploeg voor de Belgische ronde.

Het wegvallen van Degenkolb en Eekhoff is een forse aderlating voor Team DSM, dat met het duo een rol wilde spelen in de klassieke ritten. “We mikken in de Baloise Belgium Tour op dagsucces en we hebben verschillende pionnen om mee te spelen. In de etappes met een klassiekerprofiel kunnen we John en Nils uitspelen. We hebben met Alberto ook een snelle renner in de gelederen voor de etappes die eindigen in een massasprint. We kijken ernaar uit”, meldde ploegleider Roy Curvers in aanloop naar de ronde in een persbericht.

Voor de 24-jarige Dainese is het de eerste koers sinds zijn succesvolle Giro d’Italia. In de eerste grote ronde van het seizoen wist de rappe Italiaan naar de zege te sprinten in de elfde etappe naar Reggio Emilia, voor mannen als Fernando Gaviria, Arnaud Démare, Caleb Ewan en Mark Cavendish. In de Baloise Belgium Tour moet Dainese het opnemen tegen onder anderen Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Sam Bennett en Arnaud De Lie. De selectie wordt compleet gemaakt door Tobias Lund Andresen, Mark Donovan, Enzo Leijnse en Frederik Rodenberg Madsen.

De Baloise Belgium Tour staat voor 15-19 juni op de kalender.


Update – Nils Eekhoff toch niet van start

Nils Eekhoff zou aanvankelijk ook deelnemen aan de Baloise Belgium Tour, maar de 24-jarige Nederlander heeft nog te veel last van zijn valpartij in de ZLM Tour. “De schade is erger dan ik in eerste instantie dacht. Ik heb hechtingen in mijn hand, elleboog en heup. Ik heb momenteel ook erg veel last van mijn nek. Ik moet de Baloise Belgium Tour dus helaas laten schieten”, laat Eekhoff weten aan WielerFlits.


Update – Ook Degenkolb start niet

Ook John Degenkolb verschijnt morgen niet aan de start van de Belgium Tour. De Duitser testte vandaag namelijk positief op het coronavirus, net als Nils Eekhoff overigens. Deze positieve test kwam voor de Nederlander boven op de gevolgen van zijn val in de ZLM Tour, waar hij nog altijd veel last van ondervindt. Door de afwezigheid van Degenkolb en Eekhoff gaat Team DSM met slechts vijf renners van start.

Selectie Team DSM voor flag-be Baloise Belgium Tour (15-19 juni)
flag-dk Tobias Lund Andresen
flag-it Alberto Dainese
flag-gb Mark Donovan
flag-nl Enzo Leijnse
flag-dk Frederik Rodenberg Madsen

Geef een reactie