Team DSM rekent op Søren Kragh Andersen en John Degenkolb in Milaan-San Remo
Søren Kragh Andersen - foto: Cor Vos
maandag 14 maart 2022 om 12:01

Team DSM rekent op Søren Kragh Andersen en John Degenkolb in Milaan-San Remo

Team DSM heeft bekendgemaakt welke renners zaterdag van start gaan in Milaan-San Remo. In de eerste monumentale klassieker van het seizoen rekent de Nederlandse ploeg op onder meer Søren Kragh Andersen en John Degenkolb.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Degenkolb is een oud-winnaar van Milaan-San Remo. In 2015 bleef hij Alexander Kristoff, Michael Matthews en Peter Sagan voor in de sprint. Verder eindigde hij ook in 2012 en 2017 bij de eerste tien. Kragh Andersen kleurde vorig jaar mee de finale. De Deen sprong met nog een kilometer te gaan naar de ontsnapte – en de uiteindelijke winnaar – Jasper Stuyven toe, maar had daarna niet meer de benen en kwam als negende over de finish.

De andere namen zijn Nico Denz, Nils Eekhoff, Andreas Leknessund, Joris Nieuwenhuis en Kevin Vermaerke. Volgens coach Matt Winston heeft Team DSM daarmee een ‘sterke en gemotiveerde groep renners’. “We hebben veel verschillende kaarten om te spelen in wat normaal een spannende en aanvallende finale is, waarbij de koers ofwel beslist wordt door een kleine groep die vooruit blijft, een late aanval, of een gereduceerde groepssprint naar de finish.”


Behalve voor Milaan-San Remo maakte Team DSM zijn ploegen voor een hele rits andere koersen bekend. In Milaan-Turijn rekent het team op het snelle eindschot van de Italiaan Alberto Dainese. Voor Nokere-Koerse is Cees Bol de sprintkopman, net als voor de Bredene Koksijde Classic. Voor de Ronde van Catalonië heeft het team een jonge selectie samengesteld, en wil het door goed teamwork en agressief koersen kansen voor zichzelf creëren.

Selectie Team DSM voor flag-it Milaan-Turijn (16 maart)
flag-nl Thymen Arensman
flag-de Nikias Arndt
flag-de Marco Brenner
flag-it Alberto Dainese
flag-au Chris Hamilton
flag-it Lorenzo Milesi
flag-nl Martijn Tusveld

Selectie Team DSM voor flag-be Nokere Koerse (16 maart)
flag-cz Pavel Bittner
flag-nl Cees Bol
flag-de Leon Heinschke
flag-no Jonas Iversby Hvideberg
flag-de Niklas Märkl
flag-nl Casper van Uden
flag-au Sam Welsford

Selectie Team DSM voor flag-be Bredene Koksijde Classic (18 maart)
flag-nl Cees Bol
flag-de Leon Heinschke
flag-no Jonas Iversby Hvideberg
flag-de Niklas Märkl
flag-nl Pepijn Reinderink
flag-au Sam Welsford
flag-de Hannes Wilksch

Selectie Team DSM voor flag-es Volta a Catalunya (21-27 maart)
flag-de Marco Brenner
flag-fr Romain Combaud
flag-gb Mark Donovan
flag-de Marius Mayrhofer
flag-dk Casper Pedersen
flag-de Florian Stork
flag-be Henri Vandenabeele

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.