Team Fausto Coppi in de maak
donderdag 1 oktober 2009 om 18:17

Team Fausto Coppi in de maak

De kans bestaat dat er volgend jaar een wielerploeg rondrijdt met de naam Team Fausto Coppi. Tuttobici meldt namelijk dat het huidige continentale team P-Nivo Betonexpressz 2000 samen met de Italiaanse manager Antonio Iacovozzi plannen heeft om in 2010 een profesionele wielerploeg op te zetten die de naam draagt van de campionissimo.

Binnenkort zal er op een persconferentie verdere uitleg worden gegeven over de plannen, maar tuttobici weet alvast een tipje van de sluier op te lichten. Het shirt van de ploeg krijgt de kleur ‘biancoceleste’, oftewel Bianchi-hemelsblauw, met daarop de naam van Fausto Coppi en het budget zal bestaan uit 2 miljoen euro. Dat geld zal moeten worden opgebracht door zo’n 7 sponsors. Ook Coppi-fans kunnen een financiele bijdrage leveren via Facebook.

Het team zal bestaan uit voornamelijk jonge renners terwijl Vincenzo Santoni de teammanager moet worden. Het lijkt waarschijnlijk dat ook enkele renners van Betonexpressz een plaatsje in de nieuwe ploeg krijgen. Voor de onder Hongaarse licentie rijdende ploeg koersen onder meer Raivis Belohvosciks, Ruslan Ivanov en de Nederlander Stefan Cohnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.