'Team Ineos heeft tien renners in voorselectie Tour de France'
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 19 juni 2020 om 14:22

'Team Ineos heeft tien renners in voorselectie Tour de France'

Team Ineos heeft een voorselectie van tien renners voor de aankomende Tour de France, dat meldt Cyclingnews. Naast de drie kopmannen Egan Bernal, Geraint Thomas en Chris Froome zit daar met Dylan van Baarle ook een Nederlander bij.

Ook oud-wereldkampioen Michal Kwiatkowski, Pavel Sivakov, Luke Rowe, Tao Geoghegan Hart, Andrey Amador en Jonathan Castroviejo staan op de longlist van de Britse miljoenenploeg. Team Ineos kan in totaal acht renners opstellen als op 29 augustus de Tour moet beginnen in Nice. Dat betekent dat twee van de genoemde renners slecht nieuws krijgen.

Ten opzichte van vorig jaar ontbreken Gianni Moscon (die geen grote rondes rijdt dit jaar) en Wout Poels (vertrokken naar Bahrain McLaren) in de selectie van Team Ineos. Thomas, Bernal, Castroviejo, Kwiatkowski, Rowe en Van Baarle maakten toen wel deel uit van de winnende Tourploeg. Chris Froome ontbrak vanwege zijn zware blessure.

In het geval Chris Froome tussentijds zou vertrekken – die geruchten worden steeds hardnekkiger – kan Team Ineos dus kiezen uit een andere renner uit de voorselectie. De viervoudig Tourwinnaar zou graag in zijn eentje het kopmanschap dragen, maar bij zijn huidige team is deelt hij die rol. Israel Start-Up Nation heeft naar verluidt verregaande interesse in Froome. Een transfer in augustus behoort tot de mogelijkheden.

Voorselectie Team Ineos voor de Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-cr Andrey Amador
flag-nl Dylan van Baarle
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-gb Chris Froome
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Luke Rowe
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Geraint Thomas

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.