Team Ineos koerst voorlopig niet vanwege overlijden Portal en coronavirus

donderdag 5 maart 2020 om 06:30
Team Ineos koerst voorlopig niet vanwege overlijden Portal en coronavirus

foto: George Solomon/Team Ineos

Team Ineos komt tot en met 23 maart niet in actie vanwege het recente overlijden van ploegleider Nicolas Portal (40) en de onzekerheid door het coronavirus. Dat heeft de Britse wielerploeg woensdagavond bekendgemaakt.

Het team zet de komende weken een streep door zes wedstrijden: Strade Bianche, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic. Op dit moment lijkt de Ronde van Catalonië de eerstvolgende wedstrijd van Team Ineos te worden.

Bij de formatie van kopmannen Egan Bernal en Chris Froome wordt gerouwd na de plotselinge dood van ploegleider Portal. Binnenkort zullen renners en begeleiders van Team Ineos aanwezig zijn bij de uitvaart van de Franse oud-renner.

Daarnaast is ook bij de Britten veel onzekerheid rondom de verspreiding van het coronavirus en de invloed op wielerwedstrijden. Eerder al besloten Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott en Groupama-FDJ een of meerdere wedstrijden van het programma te halen.

Team Ineos geeft aan de UCI ingelicht te hebben over de afwezigheid de komende periode. De internationale wielerunie maakte in een statement bekend zelf geen UCI-wedstrijden af te gelasten in verband met het coronavirus. Teams die tijdig afzeggen en een gegronde reden hebben, worden op financieel of sportief vlak niet bestraft door de bond.

Update 5 maart, 9.50 uur: Ook Astana schrapt WorldTour-koersen

De volgende WorldTour-ploeg die met een eigen statement komt: Astana komt tot 20 maart niet in actie. Vanwege het coronavirus en de bijkomende onduidelijkheid hebben de ploegleiding en de dokters beslist om Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico over te slaan. “Het is nu safety first“, aldus teambaas Alexander Vinokourov.


Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons liveblog over het coronavirus

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.