‘Team Ineos meest waarschijnlijke nieuwe ploeg van Rohan Dennis’

zondag 6 oktober 2019 om 09:50
‘Team Ineos meest waarschijnlijke nieuwe ploeg van Rohan Dennis’

foto: Cor Vos

Rohan Dennis’ toekomstplannen houden de gemoederen bezig. De Australiër leek in eerste instantie op weg naar CCC en Movistar, maar momenteel klinken geruchten over een mogelijke samenwerking met Team Ineos steeds sterker.

Rohan Dennis’ toekomst is nog altijd ongewis sinds Bahrain Merida bekendmaakte dat per 13 september zijn contract is ontbonden. Nadat de wereldkampioen tijdrijden zonder aanwijsbare reden uit de Tour de France verdween, werd hij al snel in verband gebracht met CCC waar hij herenigd zou worden met teambaas Jim Ochowicz. Die kent hij nog uit zijn BMC-periode. Een aanbieding van die ploeg zou echter niet toereikend geweest zijn.

Maar de Australiër kon rekenen op interesse van meerdere ploegen, want ook Team Ineos, Trek-Segafredo en Movistar al behoorden tot het kransje voornaamste gegadigden. Eind vorige week meldde de Spaanse sportkrant Marca nog dat de interesse van Movistar al vergevorderd was en dat de ploeg al druk bezig was om hem in te lijven. Inmiddels was ook de naam van Dimension Data, de ploeg die gebruikmaakt van materiaal van fietsconstructeur BMC.

Team Ineos
Vandaag klonk de naam van Team Ineos juist weer sterker. La Gazzetta dello Sport maakte eerder gewag van de interesse van Movistar, maar volgens de Italiaanse sportkrant lijkt juist de ploeg van Tourwinnaar Egan Bernal nu de meest waarschijnlijke nieuwe werkgever van Dennis. Dat meldt de krant op basis van bronnen. Bij de Britse WorldTour-formatie zou de Australiër met Chris Froome, Geraint Thomas én nieuwkomer Richard Carapaz nog enkele winnaars van grote ronden treffen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.