Team Ineos met Carapaz en Sosa naar Ronde van Burgos
Richard Carapaz - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 21 juli 2020 om 15:52

Team Ineos met Carapaz en Sosa naar Ronde van Burgos

Team Ineos begint over exact één week aan de Ronde van Burgos met titelverdediger Iván Ramiro Sosa en Richard Carapaz. Volgens de organisatie van de Spaanse rittenkoers rekent de Britse formatie ook op Eddie Dunbar en Filippo Ganna.

De 22-jarige Sosa won de voorbije twee edities van de Ronde van Burgos en is wellicht ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege, al staan er dit seizoen meer toppers aan het vertrek. Carapaz eindigde vorig jaar als derde namens Movistar en hoopt nu te schitteren voor zijn nieuwe werkgever Team Ineos.

Beide renners hebben inmiddels de trip gemaakt van Zuid-Amerika naar Europa, net als Sebastián Henao. Die laatste maakt ook deel uit van de zevenkoppige selectie. Dunbar, Ganna, Christian Knees en de piepjonge Spanjaard Carlos Rodríguez zullen volgende week ook in actie komen in het noorden van Spanje.

Selectie flag-gb Team Ineos voor flag-es Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus)
flag-ec Richard Carapaz
flag-ie Eddie Dunbar
flag-it Filippo Ganna
flag-co Sebastián Henao
flag-de Christian Knees
flag-es Carlos Rodríguez
flag-co Iván Ramiro Sosa

Eerder werd al bekend dat Deceuninck-Quick-Step rekent op Remco Evenepoel en Sam Bennett, terwijl Jumbo-Visma met een ‘combinatieploeg’ aan de start zal staan. Het Spaanse Movistar gelooft in Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler, terwijl Rafał Majka de kopman is namens BORA-hansgrohe.

Er staan dit jaar maar liefst vijftien WorldTour-teams aan de start van de Ronde van Burgos, die van 28 juli tot en met 1 augustus een van de eerste rittenkoersen op de aangepaste UCI-kalender is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.