Team Novo Nordisk hevelt Robbe Ceurens over naar profploeg

maandag 25 oktober 2021 om 11:47
Team Novo Nordisk hevelt Robbe Ceurens over naar profploeg

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Robbe Ceurens maakt deze winter de overstap naar de profploeg van Novo Nordisk. De 20-jarige sprinter maakte al deel uit van de opleidingsploeg en dwingt nu een contract af bij de hoofdmacht van de diabetesploeg. Ook de Nederlander Jan Dunnewind en de Italiaanse rouleur Filippo Ridolfo zetten de stap naar het profteam.

Voor Ceurens is de stap naar het profpeloton het gevolg van jaren hard werken en toewijding aan zijn droom die begon als kind, toen hij opgroeide in een familie vol van wielerliefhebbers. “Ik ben superblij dat Team Novo Nordisk me de kans heeft gegeven om een profcontract te tekenen. Ik rijd nu al elf jaar competitief en ik kan eigenlijk niet geloven dat ik volgend jaar echt prof word. Het is een droom die uitkomt.”

Ceurens doorliep alle gelederen binnen Novo Nordisk. “Ik begon bij het talentenkamp, stroomde dan door naar de juniorenploeg en kwam daarna bij het opleidingsteam terecht. Nu kan ik gelukkig zeggen dat ik me bij het profteam voeg. Ik hoop dat ik me snel zal aanpassen aan het profniveau en zal proberen wat resultaten te boeken. Ik dank het team voor de kans en het vertrouwen dat ze in me hebben getoond.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair