Team Saxo-Tinkoff bevestigt aantrekken Rogers
vrijdag 7 december 2012 om 13:23

Team Saxo-Tinkoff bevestigt aantrekken Rogers

Michael Rogers

foto: Sirotti

De geruchten deden al de ronde, maar nu is het dan ook echt officieel: Michael Rogers heeft een tweejarig contact getekend bij Team Saxo-Tinkoff. De Australiër komt over van Team Sky, waar hij eerder dit jaar Bradley Wiggins naar de overwinning in de Tour hielp. “Ik ben erg enthousiast om me aan te sluiten bij een sterk en ervaren team als Saxo-Tinkoff”, stelt Rogers in het persbericht.

“Ik denk dat ik vooral in etappekoersen van waarde kan zijn, variërend van korte wedstrijden tot grote rondes. Ik kijk vooruit naar de vele nieuwe uitdagingen voor me liggen”, aldus de Australiër. Ook ploegmanager Bjarne Riis is content met deze transfer. “Ik denk dat de palmares van hem voor zichzelf spreekt. Hij is zonder twijfel een renner van wereldklasse.”

De Deense manager stelt dat zijn nieuwe aanwinst erg goed is in het tijdrijden, redelijk kan klimmen en bovendien een geweldige persoonlijkheid is. “Rogers zal absoluut van toegevoegde waarde zijn voor ons. Ik geloof dat hij erg belangrijk gaat worden voor het team, zowel bij het ondersteunen van Contador in grote rondes als bij het behalen van zijn eigen resultaten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.