Team Sky gunt Philip Deignan rentree in World Tour
vrijdag 6 september 2013 om 13:15

Team Sky gunt Philip Deignan rentree in World Tour

team sky

foto: Sirotti

Philip Deignan keert komend seizoen terug op het hoogste niveau. De 29-jarige Ier verruilde twee jaar geleden Team Radioshack voor het bescheiden United Healthcare, maar krijgt bij het Britse Team Sky de kans om opnieuw op World Tour-niveau te koersen. ”Ik kan niet wachten om te debuteren voor ’s werelds beste wielerformatie”, aldus de uitbundige Deignan tegenover CyclingNews.

”Ik ben United Healthcare veel dank verschuldigd voor de kans die ik kreeg om mij opnieuw in de kijker te rijden”, vertelt de ervaren coureur. ”Ik voel mij al enige tijd sterker dan ooit en toen dit aanbod voorbij kwam was de keuze dan ook snel gemaakt. In dit team is alles tot in de puntjes geregeld en het is de perfecte omgeving voor een renner om topprestaties te leveren.”

Deignan neemt een schat aan ervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. Hij geldt als een degelijke klimmer die de aanval niet schuwt. In 2009 boekte Deignan de grootste overwinning in zijn loopbaan met ritwinst in de Vuelta. Op het aankomende WK in Florence zal hij namens Ierland uitkomen in de wegwedstrijd, samen met Daniel Martin en Nicolas Roche.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.