Team Sky kent selectie voor Luik: Kwiatkowski kopman in ‘droomkoers’
donderdag 25 april 2019 om 17:21

Michał Kwiatkowski en Luik-Bastenaken-Luik. Hij werd in 2014 en 2017 al eens derde in het Waalse monument, maar winnen deed hij nog nooit. Daar moet komende zondag verandering in komen, als het aan de Pool ligt. “Ik wil Luik ooit een keer winnen”, zo liet Kwiatkowski eerder weten.

De oud-wereldkampioen richtte zich vorig jaar ook op de heuvelklassieker, maar de allrounder kon toen geen potten breken. Hij eindigde slechts als 29e in La Doyenne, op ruim drie minuten van winnaar Bob Jungels. Kwiatkowski hoopt het zondag beter te doen, zeker omdat het zijn ‘droomkoers’ is.

“Je hebt van die wedstrijden die je erg graag wilt winnen en waar je ook lang op jaagt. Milaan-San Remo was zo’n koers, maar dat is Luik-Bastenaken-Luik ook”, aldus Kwiatkowski. “Ik wil Luik ooit nog een keer winnen.” De 28-jarige renner lijkt de benen te hebben om zijn doel te verwezenlijken.

Kwiatkowski eindigde zowel in de Amstel Gold Race als de Waalse Pijl buiten de top-10, maar in die eerste wedstrijd liet hij wel zien in vorm te zien. Hij krijgt zondag assistentie van een sterke ploeg, bestaande uit knechten David de la Cruz, Eddie Dunbar, Michał Gołaś en Salvatore Puccio.

Oud-winnaar Poels
Mocht Kwiatkowski door de mand vallen, dan kan Team Sky ook nog rekenen op een oud-winnaar. Wout Poels won drie jaar geleden namelijk Luik-Bastenaken-Luik. Kan de Nederlander opnieuw schitteren? De zevende en laatste renner is man in vorm Tao Geoghegan Hart. De jonge Brit won twee etappes in de Tour of the Alps.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)